Jag och Charles besökte Café Opera på lunchen där We R Family hade bloggevent för mammor. Läs mer om lunchen – och vilka jag minglade med – här. Vi blev bjudna på matmuffins – jag tog en med soltorkade tomater och oliver. Oj, så gott det var. Blev lite sugen på att själv testa någon variant här hemma. Chèvre och tomat låter inte helt fel.
Har du lagat matmuffins någon gång? Kanske har du ett bra recept att dela med dig av?
Hej! Jag har gjort grönsaks-getostmuffins, kolla här http://hovkonditorn.blogspot.com/2011/01/utflyktsmat-picnic-food.html
Lycka till!
Ååh matmuffins, precis vad jag tänkt på ett tag. Nu måste jag kika in här imorgon och se om det dykt upp en massa bra recept och sen ska det bakas goda muffins 🙂
De här http://www.coop.se/Recept–mat/Recept/m/matiga-muffins/ gjorde jag häromdan. Blev lite torra, kanske lite mer olja i är en bra idé. Jag gjorde dem med veggoskinka, det funkade utmärkt!
Åh vad sugen jag blev, det var längesen jag gjorde det. Detta recept på morotsmuffins brukar återkomma:
10-12 st
1 stor morot
150 g Feta
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 dl flytande smör
1 1/2 dl naturell yoghurt eller filmjölk
1/2 dl solroskärnor
10-12 muffinsformar av papper 200C ca 20 min.
http://mammakropp.blogg.se
Arla har en underbar matmuffin: http://arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=23561
Jag har en recept på mellanmålsmuffins som är enkla att göra och goda dom bara den!
Grahamsmuffins med blåbär:
2 stora fullmogna bananer
5 dl (300g) grahamsmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bokarbonat
1 nypa fint havssalt
1,25 dl (100g) farinsocker
2,5-3 dl filmjölk
1 stort ägg lätt vispat
75g sält smör eller olivolja
200g blåbär, rensade och sköljda
Gör såhär:
sätt ugnen på 200 grader. Skala och mosa bananerna i en skål. Blanda de torra ingredienserna och gör en grop i bunken. Tillsätt resten av ingredienserna men spar blåbären och blanda om. Häll sist i blåbären och vänd försiktningt ner dem i smeten. Fyll 12 stora muffinsformar och grädda dem i ugnen i 20-25 min.
hör med frida- fridfullt! Hon bjöd på fantastiska skapelser när hon fyllde år. Nåt med spenat och fetaost om jag inte missminner mig.
Kram!
Jag har gjort massor med matmuffins genom åren. Perfekt att ha som mellanmål. Har varierat och haft olika kombinationer, tycker om att bara slänga i vad som finns hemma. Men förutom soltorkade tomater som är grymt gott att ha i är rödlök, majs och fetaost gott. Kram