Den här veckan är det mycket jobb hemma vid skrivbordet. Saker som ska avslutas. Projekt som ska knytas ihop. Texter som ska påbörjas. Det känns inte riktigt som att januarihetsen har börjat än och mejlkorgen är fortfarande lite jullugn. Perfekt att hinna med det jag ska.
I måndags handlade jag goda salladstillbehör och gjorde min kompis Johannas favoritsallad på mitt sätt. Det blev quinoa kokad i grönsaksbuljong, mache- och ruccolasallad, avokado, grillad kyckling, morötter, gurka, cocktailtomater, en massa böngroddar och en skvätt olivolja och vit balsamvinäger. Jag gjorde en stor sats för att ha som matlåda ett par extra dagar, och nyss åt jag upp det sista till lunch. För att piffa upp den lite extra idag toppade jag med fetaost. Ofta lagar jag mat vid spisen när jag jobbar hemma, men det har varit skönt att bara kunna ta fram färdig mat från kylen och inte fundera över vad jag ska tillaga. Som att ha en matlåda på jobbet, bara det att jag jobbar hemifrån just nu.