RECEPT. Vill du äta goda kycklingköttbullar kan jag varmt rekommendera detta recept. De blir färgglada av persiljan och spenaten och välsmakande av vitlöken. Jag serverade mina köttbullar med lingonsylt, ärtor och rotfruktsmos av kylens rester (potatis, morötter och rotselleri) mosat med en klick smör, en skvätt mjölk, salt och vitpeppar.
Kycklingköttbullar
500 g kycklingfärs
2 nävar babyspenat
en tredjedels kruka persilja
1 schalottenlök
1-2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 msk maizena
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR: Hacka spenaten och persiljan samt all lök. Häll det tillsammans med kycklingfärsen i en bunke och blanda om. Ha i ägget och maizenan samt krydda. Rör runt. Lägg smör i en stekpanna och rulla en liten boll. Smaka bollen och krydda mer i smeten om det behövs. Ta gärna lite olja på händerna och rulla sedan alla bollar. Stek dem på något högre värme cirka 3 minuter för att få fin stekyta, sänk sedan värmen och låt dem stekas klart rakt igenom under ytterligare några minuter.
Njut!
(Tilde hade maskerad på förskolan, därför är hon målad som en katt i ansiktet — även om lite färg har försvunnit.)