Förra veckan var det flera av er som tipsade mig om att Keso med cashewnötter, ananas, papaya och apelsin var godare än den med hasselnötter, blåbär och tranbär. Men nej, jag håller inte med. Jag tycker att den sistnämnda är godast. I fredags stod det nämligen ett par tjejer utanför Handelsskolan och delade ut dessa mellanmål till förbipasserande, så nu har jag keso i kylen och har testat båda.
Keso mellanmål tycker jag är ett bra tillskott i ”snabba mellanmål”-hyllan i affären. Men det blir dyrt i längden – och ganska miljöovänligt med all plats och aluminium i en liten förpackning. Det är bra när man är på språng och måste köpa något att äta snabbt, men är jag hemma blandar jag helst egen keso. Oftast blir det med banan och ibland linfrön. Annars är det grymt gott att tina bär i mikron och äta med utblandad keso. För fler keso-tips – läs här hur ni läsare äter er keso.
Heej!
För Keso mellanmålsfantaster, välkomna till gruppen ”Vi som tycker Arlas Keso mellanmål smakar himmelskt!” på FB!
Kram
Det är så synd att det alltid ska vara nötter i bara. De kunde haft en utan så de som är allergiska också kan äta. / A
Det märks ganska tydligt att livsmedelsindustrin har tagit till sig av vårt ökade hälsomedvetande. Riktigt bra att utbudet av ekologiska och naturliga varor har exploderat. Som stor motståndare av allt som börjar med ett e och avslutas av ett nummer ser jag det som en utveckling åt rätt håll. Nackdelen är väl helt klart att priserna går upp ganska så rejält. Om vi bryr oss om vår kropp så kostar det helt enkelt.
Frågan är bara hur mycket pengar samhället i sig skulle spara vad det gäller mindre sjukdagar och läkarbesök som en bättre kost innebär. Fast det är ju vi som betalar den notan också så det kanske inte spelar någon roll…