Jag älskar kanelbullar. Just igår när det var Kanelbullens dag (så fånigt med alla dessa dagar för att öka försäljningen av ett livsmedel) blev det ingen för mig. Nu till eftermiddagskaffet har jag däremot tinat en av mammas fantastiska bullar som hon alltid ger mig några påsar av när hon har bakat. Ljummen från mikron tillsammans med en god Nespresso är det magiskt gott och skapar lite skön fredagskänsla här medan jag försöker bocka av det sista innan jag ska hämta hem Charles.
Fredagsfeeling vid datorn
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
OMG! Ljummen från micron. Så jädrans gott. ”Synd” man käkar Paleo hahaha
Hej Therese!
Har en fråga angående träning. Jag har fått den stora äran att tillslut se ett plus på stickan och är nu i vecka 7+4! DÅ det är såpass tidigt i graviditeten är jag såklart super orolig för att få missfall och vågar inte njuta till 100 %. Till saken hör att jag hela mitt liv tränat, min normala mängd är ca 7 pass/ vecka fördelat på 6 dagar. Jag tränat varierat med spinning, styrketräning, löpning och kettlebells plus lite andra ”provapå” pass för att överraska kroppen lite. Jag har såklart använt min dator och internet flitigt nu för att lära mig mer om allt och har förstått att det är positivt att fortsätta med min träning men att kanske ta det lite lugnare. Det jag undrar är om du kör för fullt när du har dina spinningpass och tränar annan träning. Denna veckan har jag inte vågat det utan har kört på 70-80 % (inte av max utan hur trött jag brukar bli). Är det bara att vänja sig vid att känna sig ”halvtränad” efter träningen eller är det ok att köra på om man tar det lugnt mellan och lyssnar på kroppen. Det måste vara svårt att inte kunna ta i för kung och fosterland när du instruerar?
Det blev en lång fråga!
Lycka till med allt!
Kramar Sara
Haha håller med dig, så himla lustigt med alla dessa dagar. Varför inte käka en kanelbulle iaf, vare sig det är kanelbullens dag eller ej.
Therese, bakgrunden till Kanelbullensdag är att ”Kanelbullens dag firar vi varje år den 4 oktober, ända sedan 1999. Dagen instiftades av Hembakningsrådet, för att vi ville fira vårt fyrtioårs-jubileum. Syftet var att hylla vår hembakartradition genom att lyfta fram ett traditionellt och älskat bakverk. Och att skapa en tradition som alla kan delta i. Höstens skördetid innebär också högsäsong för bakning i svenska hem (http://www.kanelbullensdag.se/)”. Att affärerna hakar på och får upp sin försäljning kan jag hålla med om, men när man vet bakgrunden till Kanelbullensdag tycker jag det är en dag värd att fira! Länge leve hembakat 🙂
Tack för det, visste inte det. Håller med om att hembakat är bäst 🙂