Spark i baken

För sött för min smak

Mitt i all lek under helgen blev det några lugna stunder också. Igår eftermiddag fick jag möjlighet att slänga upp fötterna på soffan, försvinna in i en av mina favoriters senaste bok och smaka nya Risifrutti saffransguld. Jag gillar grötig struktur och jag gillar saffran men jag tyckte denna Risifrutti blev alldeles för söt för min smak. Detta trots min gravidcraving av söt risgrynsgröt – då kan jag själv reglera sötheten. Sylten i förpackningen fick jag helt lämna och även om jag tror den saffransdoftande risgrynsgröten kommer få sina anhängare är jag inte en av dem. Men det var lite mysigt att få en försmak av julen …

Ett bättre mellanmål är att äta naturell yoghurt (jag blandar gärna med lättkesella för tjockare struktur och mer protein), blandat med valfria bär. Enkelt, mättande och gott utan att det blir alldeles för sött. Ska jag äta sött gör jag hellre det i form av en god dessert eller en skål godis – inte i form av ett mellanmål som ska stilla suget och göra att man mår bra fram till nästa måltid. Det gäller att välja sina tillfällen.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Magda

    Håller helt med dig! Jag äter ’bra’ och hälsosam mat som jag mår bra av mitt i veckan och på helgen äter jag det jag tycker om, som godis:) Jag skulle nog inte uppskatta det söta om jag åt det varje dag.