Förra julen delade jag med mig av ett recept från Ulrika Davidsson på vegetarisk julskinka. Jag blev bjuden på rätten under en presslunch och skinkan gjord på kålrot var god även om den inte smakade skinka. Utseendemässigt var det i alla fall likt.
Här har ni receptet på nytt ifall ni är sugna på att testa något annorlunda på julbordet i år:
Vegetarisk julskinka
1 stor kålrot
3 lagerblad
2 liter vatten
2 msk grönsaksfond
10 kryddpepparkorn
Griljering:
2 msk senap
2 msk honung
1 ägg
½ dl sesamfrön
20 st torkade nejlikor
Gör så här: Koka kålroten lagom mjuk tillsammans med lagerblad, buljong och vitpeppar i cirka två timmar. Smörj en form, placera kålroten och låt den svalna. Blanda senap, honung och ägg. Pensla blandningen på kålroten och strö över sesamfrön. Stick ner nejlikor och griljera den i 225 grader tills den har fått en fin yta, cirka 10 minuter.
Gud tack för tipset!! 😀 har verkligen letat efter alternativ då detta är min första gröna jul 😀 tack igen!
Vilket bra tips för oss som inte äter gris 🙂 tack!
Hej Terese!
Du är ett enormt stöd i min vardag. Du peppar mig, genom din blogg, att äta ordentligt och röra på mig för att må bra. Vilken positiv energi du utsrålar!! Underbart!
Har en fråga som inte rör just detta inlägg..
Jag lever ett normal-sunt liv med träning och bra och ordentlig mat. Men nu har jag under en vecka slarvat helt. Jag har inte orkat träna och maten har mest blivit fil och flinger. På kvällarna har det blivit ett par glas rött vin och lite för mycket choklad. Nu känner jag mig skit dum mot min kropp. Känns som jag liksom har sargat ner den på denna vecka. Har bara inte haft ngn energi att träna och laga ordentlig mat.
Min fråga är: Hur mycket påverkar det egentligen kroppen att ha en sånhär vecka då och då?
Svarar på din fråga i ett inlägg 🙂
så kreativt 😀