Spark i baken

På frukostgröten

Hej Terese! Jag undrar om du har något tips på tillbehör till frukostgröten. Jag brukar äta den med lingonsylt, keso eller äppelmos, och mjölk. Men helst vill jag egentligen undvika socker och mjölkprodukter. Jag vet att man kan ha rivet äpple, men jag är allergisk mot råa äpplen (pollenallergisk). Har du nåt tips?? Tack för en bra blogg! hälsningar Isabelle

Svar: Ett gott tips är att skära ett äpple i små kuber och värma i en kastrull med lite kanel och nån matsked vatten. Kanske funkar för dig trots pollenallergin? Annat som är gott är frysta bär – bara att blanda ner mot slutet av koktiden. Skivad banan och kanel är också mumma. De flesta frukter är gott på gröten, så använd det du har hemma och som du tycker är gott. Blanda även gärna i lite gojibär, linfrön eller russin. Smaklig spis.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie

    Andra tips är att mosa i banan i gröten, att ha på granatäpplekärnor eller att äta den med soyamjölk – enligt mig galet mycket godare än vanlig mjölk då det smakar lite sötare och gräddigare.. Mums!

  2. Sanne

    Tack för bra tips! Det blir allt lätt lite enformigt med frukostgröten.

    Något jag gillar speciellt dock är havregrynsgröt (utan salt) med russin och mandlar. Mums!