Här kommer ytterligare tre mumsiga recept som ni har varit gulliga att dela mer er av. För fler läsarrecept – se här.
Lax- och äggsallad
för 3 personer
Av Caroline
kallrökt lax, 200 g
3 ägg (kokade hårda, 7 minuter)
isbergssallad
2 tomater
1 gul paprika
½ gurka
Dressing: 1 tsk olivolja, 3 tsk balsamico, salladskrydda, peppar
Garnering: Färsk dill
Serveras med: Hembakat bröd som innehåller fetaost, basilika och soltorkade tomater.
”Hej och tack för en grymt inspirerande blogg! Jag ger dig receptet på en av mina favoriträtter, nämligen spenatsoppa! Man kan kombinera den med fetaost eller vad man vill men såhär till påsk passar det bra med kokta ägghalvor i tycker jag 🙂 Det bästa är att det endast tar ungefär 15 minuter att göra!”
Spenatsoppa
Av Olivia Lindelöf
300 gram fryst bladspenat
1 st gul lök
1 dl gräslök, hackad
8 dl grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 msk flytande margarin
salt och peppar
4 st ägg
4 skivor fullkornsbröd, med hela korn
Gör så här:
1. Koka äggen. Skala och finhacka löken. Hacka den nu tinade bladspenaten grovt. Fräs lök och spenat i flytande margarin i en kastrull.
2. Tillsätt buljong och grädde och låt koka 3-4 minuter. Red av en aning med vetemjölet utrört i lite vatten. Lägg i gräslöken och smaka av med salt och peppar.
3. Servera soppan med hårdkokta ägghalvor och något gott bröd.
”Har ett supergott recept på en riktigt mättande ugnspannkaka då jag har haft problemet att jag inte blir mätt på den ”vanliga” sorten. Det bästa är att pannkakan klarar sig helt själv i ugnen så man hinner gott och väl med en joggingrunda på 5 km medan den tillagas. Självklart går det att steka smeten också.”
Ugnspannkaka á la Milla
Av Camilla Ericson-Wik
Recept för två personer:
1½ dl fiberhavregryn
1 dl dinkelmjöl fullkorn
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 ägg
4 dl mjölk eller filmjölk
2 morötter (rivna)
Blanda de torra ingredienserna väl. Vispa sedan ner det kläckta ägget och vätskan. När smeten är väl blandad hälls de rivda morötterna ner. (Det går självklart att variera med majs, wokgrönskaer etcetera). Häll upp smeten i en ugnsfast form eller liten långpanna på cirka 30×15 cm och grädda i 225 grader i ca 30-45 minuter.
Servera till exempel med keso, rostade pumpafrön, sylt, blåbär, äpple eller flytande honung, det går att variera sig i det oändliga så pannkakan känns aldrig tråkig och ”upprepad” i smaken.
Hoppas att det smakar!
Jag testade receptet på den fiberrika pannkakan idag och det blev väldigt gott!
*haha* lite chockad min stora bild kom upp *haha* Kul att se allas recept. Ägg inspiration!!