Här kommer tre av de recept som ni skickade in till påskpresentstävlingen förra veckan och som jag tycker låter smaskiga.
Bananpannkaka
Av Jessica Sundberg
En fantastiskt god och enkel rätt innehållandes ägg är ”bananpannkaka”.
Allt du behöver är (1 portion):
1 banan
1 ägg
Rapsolja till ugnsformen
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa/mixa bananen, rör i ett ägg. Häll rapsolja i en ugnsform, gärna i glas, se till att botten och en bit upp på kanten får olja på sig. Häll i banan- och äggsmeten. Ugnsbaka den i ca 10-15 minuter. Ta ut och häll av resterande olja. Låt den svalna och njut den sedan med kanel, mosade bär eller fruktsallad.
Äggpaj
Av Emma, London
Ett rätt som är underbart god är faktiskt äggpaj! Min pojkvän från Nya Zeeland lagade den här pajen när vi precis hade träffats och – yum! Han lagade den med bacon och ägg då det är så de lagar den ”hemma” men jag är inte överförtjust i kött och brukar grilla grönsaker som till exempel paprika, zucchini och svamp och ha i. Funkar lika bra till middag med en sallad på en tisdag som till brunch på helgen.
Recept kommer här: Köp färdig paj/filodeg, ägg, rödlök, ost (jag brukar ha i fetaost) ev bacon och de grönsaker du tycker om. Se till att du har mjölk och diverse kryddor hemma.
Grilla grönsakerna i ugn eller stek och låt ”torka” på lite hushållspapper. Vispa ihop ägg, lite mjölk och salt, peppar och lite örter. Chili/paprika är också gott.
”Klä” en form med filo/pajdeg (se till att ha tillräckligt till ett ”lock”). Sedan är det bara att varva äggröran med grönsaker och ost. Täck med locket och sedan in i ugnen, 175 grader ca 30-40 min.
Ät & njut! Kan dessutom sparas ett par dagar i kylskåp, smakar till och med bättre dagen efter!
Kladdig kladdkaka med hög kakaohalt och jordnötter
Receptet är inskickat av Maja R men kommer från Anna på bloggen Vägen från 37 kg.
200 g mörk choklad, minst 70 % enligt (ju ”finare” choklad, desto godare kaka)
100 g smör
3 ägg
0,5 dl råsocker
0,5 dl vetemjöl
2 msk sirap eller honung, välj själv
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
(smör och ströbröd till formen)
Smält chokladen i en rymlig skål över vattenbad, smält ner smöret i skålen också, ta av från vattenbadet och låt chokladsmeten kallna, rör sedan försiktigt i äggen och sirapen/honungen, VISPA INTE!
Blanda mjöl, råsocker, vaniljsocker, salt och jordnötter i en annan skål och vänd försiktigt ner denna torra blandningen i chokladsmeten.
Häll upp denna väldigt rinniga smet i en smörad och bröad ”kladdkakeform”, dvs typ 24 cm i diameter och med löstagbar botten. 175 grader i max 15 min. Håll koll på kakan som bara precis, precis ska stelna lite, lite på ytan i ugnen. Ställ in en liten stund i frysen om ni ska äta den direkt ..mmm..såååå god o kladdig o inte så söt!
Oj så gott det såg ut! Denna ska jag testa någon dag! Kanske bra som energikick på högskoleprovet? 😉
Med bananpannkakan, ska formen vara fylld med olja en bit upp på kanten eller ska det bara var lite oljigt?
Gjorde nyss bananpannkakan och den var fantastiskt. Och så nyttig! Serverade med blandade frukter, bär, några mandlar och kanel. Kommer absolut laga denna igen. yummi!
Härligt! Jag ska också se till att testa. Låter onekligen gott.