Spark i baken

En massa keso

Keso med topping.
Keso med topping.

God morgon! Startar dagen tidigt (05:10) med keso och skivad banan innan det är dags för cykel, core och tennis. Är inne i en riktig kesoperiod just nu och äter keso till det mesta. Har du också perioder när du äter mer av någonting än vad du vanligtvis brukar?

I affären upptäckte jag Keso mellanmål som jag inte hade testat innan. Åt den igår och jag gillade den rejält. Produkten innehöll 150 gram keso, rostade hasselnötter samt torkade tranbär och blåbär. Dessutom fanns det en plastsked så att du kan äta den när du är ute och flänger. (Det fanns även en med keso, cashewnötter, ananas, apelsin och papaya. Lät också gott.)

Hur äter du din keso?

Keso med sin goda topping påhälld.
Keso med sin goda topping påhälld.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellen

    Älskar keso! Om inte till frukt så är det supersmarrigt att blanda med mogen avocado och det kan man ha i till exempel en wrap eller kanske till kyckling.

  2. Linn

    Oj, kommer ta hela dagen om jag skulle berätta hur min keso förtärs 😉 Haha. Men tja, som pålägg på mackan med massa kryddor, som tillbehör till varm, lagad mat. Keso på gröten, keso med frukt & nötter i en skål… Finns en jäkla massa sätt som jag äter min keso på. Älskar!

  3. Alexandra

    Den varianten som du ännu inte testat är gudomligt god. Min nya favorit helt klart! Annars äts keson oftast med salt och peppar eller med frukt – gott! 🙂

  4. Isabelle

    jag brukar faktiskt göra nåt liknande själv, hackade nötter, tranbär och blåbär i keso. Idag hade jag med en burk keso med min hemmagjorda granolamusli som mellanmål efter träningen.
    Skrev om dig i min blogg häromdan förresten 🙂

  5. M

    Jag har en äggperiod just nu och äter ägg till allt! Mums! Vissa perioder överkonsumerar jag nog vissa frukter också, och te.
    Keso gillar jag inte. Något med konsistensen som jag inte riktigt klarar.

  6. Junitjej

    Jag åt keso för första gången idag faktiskt. Jag åt keso tillsammans med en apelsin som jag hade skurit i småbitar. på toppen av keson tog jag kanel. Riktigt gott! Man fick lite känslan av risgrynsgröt.

  7. sarah

    Äter med lite kanel och ibland kardemumma i plus lite blåbär eller hallon, bästa mellanmålet som finns. Iblans blir det på knäckemackan också och då funkar det med bara keso.

    Den smaksatta Keson med päron & vanilj (tror jag det är, ev. päron, vanilj, äpple) är hur god som helst, prova den om du inte har det! 😀

  8. Lotta

    Mellanmål Keso är en superbra idé! Smakade på dessa under less mills konvent i höstas. Jag fastnade direkt för dem och hoppas de snart kommer till butikerna här i Umé också 🙂

  9. Cami

    Kesomellanmålet ser intressant ut, tyvärr rätt dyrt för en student men tycker det kan fungera som färdkost då det är smidigt att ta med 🙂

    Jag äter jämt både Keso och Kesella. Keso (naturell) på gröten, mackor, i lasagne, på sallad, med en skivad frukt och kanel… det finns hur många varianter som helst ju 🙂

    Keso med passion och ananas brukar jag använda i fruktsallad.

  10. Madeleine

    Jag är faktikt själv inne i en kesoperiod nu. Keso med tonfisk och hackat ägg på knäckebröd, keso med frysta bär (kan ligga i väskan ett tag och ändå hålla sig kallt), keso med avokado och kalkon, använder keso i lasagne och ”bara” keso på mackan med tomat och örtsalt. Mums!

  11. Annie

    Keso går ju att äta till allt! Äter den gärna med lite frukt till mellanmål eller blandar med kesella till frukosten, eller har som ”kall sås” till maten, eller på omeletten.. Kan fortsätta i evighet 🙂

  12. Karin J

    Nä fy keso äter jag inte :). Däremot brukar min ekonomi få genomlida Tofuperioder ibland, då har jag tofu på mackan, i grytor, i pastasåsen, tärnat i sallad osv osv.

  13. Jenni

    Jag brukar ha sådana faser också, nu är det en massa kvarg och olika bär + burkananas (juicen gör att det inte är för surt). Gott!

  14. pilla

    Den där kesomixen sag faktiskt riktigt smarrig ut. Sag den bland Arlas pressreleasear.

    Annars är min kesofavorit faktiskt ostkaka gjorde med keso

  15. Popruta

    Åh! Det där har jag totalt missat! Ska se om mitt konsum har det när jag handlar idag 😀 Annrs brukar jag äta keso som mellis med antingen knäckemacka + rökt skinka, eller med frukst (päron eller äpple) och kanel. Och till grytor och starkare mat istället för gräddfil. Och till blodpudding! och…. och… ja till typ allt 😛

  16. elaine

    Keso äter jag dagligen. Älskar keso =)
    Men det jag brukar äta mer av än vad jag brukar är Gröt. Ibland kommer jag in i en gröt-period och kan äta det 2 gånger om dagen. Varierar på mellan olika gryner, smaksättningar och tillbehör =)

  17. John

    Keso är jag ganska dålig på att äta tyvärr. Däremot är jag inne i en riktig kokosperiod för tillfället. Kokos är fantastiskt på alla sätt och vis! Fler borde testa! Kokos fyller kroppen med energi. Trots att den till 90 procent består av mättat fett är det nästan inget som fettinlagras då fettet är vattenlösligt. Bara riktigt kvalitativt fett och också en hel del mineraler och vitaminer 🙂

  18. malin

    Keso mellanmål har jag inte sett förut. Det måste jag testa, det kanske får bli som mellanmål på min många timmars långa resa i natt/i morgon Äta bör man, annars dör man. 😉 Keso!! Keso kan man, som du skrev, äta till allt!