Spark i baken

Matmuffins och blogglunch

Goda matmuffins och Charles (som fyller sex månader idag!).
Goda matmuffins och Charles (som fyller sex månader idag!).

Jag och Charles besökte Café Opera på lunchen där We R Family hade bloggevent för mammor. Läs mer om lunchen – och vilka jag minglade med – här. Vi blev bjudna på matmuffins – jag tog en med soltorkade tomater och oliver. Oj, så gott det var. Blev lite sugen på att själv testa någon variant här hemma. Chèvre och tomat låter inte helt fel.

Har du lagat matmuffins någon gång? Kanske har du ett bra recept att dela med dig av?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Ååh matmuffins, precis vad jag tänkt på ett tag. Nu måste jag kika in här imorgon och se om det dykt upp en massa bra recept och sen ska det bakas goda muffins 🙂

  2. Mammakropp

    Åh vad sugen jag blev, det var längesen jag gjorde det. Detta recept på morotsmuffins brukar återkomma:

    10-12 st
    1 stor morot
    150 g Feta
    3 dl vetemjöl
    1 dl grahamsmjöl
    1 tsk salt
    2 tsk bakpulver
    2 ägg
    1/2 dl flytande smör
    1 1/2 dl naturell yoghurt eller filmjölk
    1/2 dl solroskärnor

    10-12 muffinsformar av papper 200C ca 20 min.

    http://mammakropp.blogg.se

  3. Anna

    Jag har en recept på mellanmålsmuffins som är enkla att göra och goda dom bara den!

    Grahamsmuffins med blåbär:

    2 stora fullmogna bananer
    5 dl (300g) grahamsmjöl
    1,5 tsk bakpulver
    1 tsk bokarbonat
    1 nypa fint havssalt
    1,25 dl (100g) farinsocker
    2,5-3 dl filmjölk
    1 stort ägg lätt vispat
    75g sält smör eller olivolja
    200g blåbär, rensade och sköljda

    Gör såhär:
    sätt ugnen på 200 grader. Skala och mosa bananerna i en skål. Blanda de torra ingredienserna och gör en grop i bunken. Tillsätt resten av ingredienserna men spar blåbären och blanda om. Häll sist i blåbären och vänd försiktningt ner dem i smeten. Fyll 12 stora muffinsformar och grädda dem i ugnen i 20-25 min.

  4. ruth

    hör med frida- fridfullt! Hon bjöd på fantastiska skapelser när hon fyllde år. Nåt med spenat och fetaost om jag inte missminner mig.
    Kram!

  5. Josefine

    Jag har gjort massor med matmuffins genom åren. Perfekt att ha som mellanmål. Har varierat och haft olika kombinationer, tycker om att bara slänga i vad som finns hemma. Men förutom soltorkade tomater som är grymt gott att ha i är rödlök, majs och fetaost gott. Kram