Spark i baken

Test: Crock-Pot – Hel kyckling i gryta

Kyckling tillagad i Crock-Pot.
Kyckling tillagad i Crock-Pot.

I söndags när jag kom hem från konventet hade middagen stått och puttrat i åtta timmar. Jag har nämligen testat en Crock-Pot. Crock-Pot är en gryta där du tillagar maten långsamt. Maten sköter sig själv, så du kan göra andra saker under tiden – exempelvis träna.

Det här var första gången som jag gör ett långkok och jag måste säga att jag är lite frälst … kycklingen blev hur mör som helst – och smakrik. Rotfrukterna blev goda och av skyn gjorde vi en sås med lite maizena och grädde i. Mums! Kändes som en hederlig söndagsmiddag och det var superenkelt att laga maten.

I grytan hade vi två morötter, två lökar, en hel kyckling, 1 tsk salt, 0,5 tsk mald svartpeppar, kycklingbuljong och 1 dl vatten, 0,5 tsk torkad basilika. Efter åtta timmar var grytan klar. Då gjorde vi sås och åt kycklingen och grönsakerna med kokat ris.

Nu funderar Glenn på vilket kött han ska testa att laga nästa gång. Själv äter jag ju endast kyckling, men Glenn är sugen på att göra köttgryta eller liknande.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.