Med start om någon vecka kommer jag att testa en ny mikrovågsugn. Det råder lite delade meningar om det är bra eller inte att använda mikrovågsugnar, men jag använder i alla fall min här hemma rätt ofta för att tina upp och värma på mat. Mikrovågsugnen Max elegant ska enligt Whirlpool tillaga maten snabbare och jämnare och det ska även finnas en ångkoksfunktion. Blir spännande att testa.
Vi är tio bloggare som ska testa. En av oss kommer även att få hem stjärnkocken Mattias Larsson för att laga middag. Vore ju inte helt fel med mästermat i sitt egna kök. Just nu blir det mest lättlagade maträtter här hemma då all tid går åt till Charles, träning, jobb och blogg.
Använder du mikrovågsugn? Om du gör det – till vad använder du den?
Jag anävnder micro till mina matlådor som jag gjort.. =)
Oj, hur kan ni göra gröten i micro? Det blir ju så mkt godare om man kokar den. Jag använder min micro till att värma matlådor och tina bär.
Jag använder den flitigt för att värma lunchen de dagar jag äter resterna från gårdagen, värme vatten till te och mjölk till o´boy och gör även havregrynsgröt i micron 🙂
Jag har alltid försökt undvika micro (ätit restmat kallt) då man har hört så mycket om att det gör att matens näring försvinner etc..
Men nu så hör man ju så olika!
Hur ligger det egentligen till?
Annars är det väl för att värma rester samt för upptining (då man inte har kommit på att ta ut det innan).
Vilket bevarar näringen och vitaminer bäst? Genom att ångkoka, i ugn, kok eller genom att micra maten?
Herregud, jag hade aldrig klarat mig utan min micro! Med heltidsjobb och massa träningstimmar per vecka finns inte tiden att göra allt i ugnen, jag gör jättemycket i micron! Både upptning och tillagning – kan inte se varför jag inte skulle göra det. Då finns det nog värre saker i samhället att akta sig för tror jag 🙂
Tyckte det var en konstig fråga :). Micro är en självklarhet för mig. Gröt på morgonen och ofta värms det matlådor. Bor ensam och det är ju lite onödigt att bara laga en portion åt gången.
Jag använder min micro jämt! Minst två gånger om dagen, först till frukost då jag gör min morgongröt där och sen värmer jag min lunchlåda varje dag antingen i skola eller på jobbet. Vad gjorde man förr egentligen 😉
Jag använder nästan bara micron till att tina frysta bär (de är så mycket godare när de är halvvarma). Nån gång ibland tinar vi kött innan tillagning eller värmer resterna från gårdagens middag. Sen värmer jag min matlåda i en micro på jobbet nästan varje dag förstås. Matlåda is the shit, med den har jag 100% koll på vad jag stoppar i mig.
Jag har ingen micro. Ingen tv heller och jag saknar inte nån av dom.
Hej!
Min gröt värms i micron nästan varje morgon!!
Har en annan fråga, vad rekomenderar du för proteinbars, finns det några bra och vart köper man dem???
Lagar havregrynsgröt varje morgon och kanske att jag värmer eller tinar något ibland.
Du gör då allt för att tjäna pengar 🙂
Ida – jag tjänar inga pengar på att göra detta om du undrar. Jag gillar att testa saker.
Bara att värma eller att tina mat.