Spark i baken

Bli PT på högskolan

I ett pressmeddelande idag läste jag följande nyhet: ”I ett unikt samarbete lanserar Högskolan Dalarna och hälsoföretaget Ylab Sveriges första ettåriga Personlig Tränareutbildning. Akademisk kunskap och praktisk erfarenhet förenas i en efterfrågad marknadsanpassad utbildning.

Vanligtvis är utbildningar för personliga tränare 2-3 veckor långa i såväl Sverige som inom EU, Asien och Nordamerika. I takt med ökad vikt, mer stress och inte minst onda ryggar har kraven på de personliga tränarna och deras kompetens ökat. Korta kommersiella utbildningar räcker helt enkelt inte längre, något som såväl tränare som konsumenter är medvetna om.”

Kul att PT-utbildningen tar steget in på högskolan. Det är populärt att träna med en personlig tränare och det är viktigt att de är välutbildade inom sitt område. Jag tycker även att de kortare utbildningarna är bra som grund – är själv utbildad inom SAFE – sedan gäller det att själv söka kunskap och hålla sig uppdaterad inom den senaste forskningen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Jättekul! Behövs längre utbildningar för PT. Jag går själv sports coaching på Göteborgs universitet med inriktning fystränarskap och ser fram emot att arbeta som PT efter examen!

  2. Jessica Stigsson

    Hej! Va kul. Var kan man läsa om den, för när jag sökte på hemsidan hittade jag inget.

    Mvh Jessica

  3. Michelle

    Hej!
    Jag vet att man inte kan punktträna kroppen men vad är bäst att göra + äta för att få en plattare mage? Jag är nöjd med allt på min kropp förutom min mage och många säger det är för jag inte äter rätt och tränar för lite. Snälla kan du inte rekomendera vad jag borde göra? tack!

  4. Anne

    Hej!
    Är de här utbildningarna godkända av EREPS och EHFA?
    Är de godkända av Svenska Personliga Tränar Förbundet?

    Idag är det väl bara PT-school, och SAFE (sedan midsommar) som får ge ut de licenserna som kommer vara ett krav för att få kallas PT 2013.

    Hur gör man med alla SAFE:are som utb sig innan midsommar iår och inte har giltig licens?

    Någon som vet?

  5. Malin

    Verkligen roligt att det börjar bli populärt även med längre PT-utbildningar 🙂 På högskolan i Gävle där jag läser till Hälsopedagog har dem sedan några år tillbaka haft en PT-utbildning som pågår under ett halvår med 100% studietakt! Jag ska själv läsa den PT-utbildningen nu i höst med start på måndag och tror att det här kommer bli en toppen höst! 🙂 Men jag tror att tidningar å likande inte vill uppmärksamma sådana utbildningar då dem ofta blir sponsrade av att skriva om någon av de där kortare utbildningarna som SAFE, personal training school, the academy etc.etc!

  6. Ebba

    Hejhej.
    Jag har följt din blogg ett tag nu, man blir riktigt pepp på träning! Jag läser på Högskolan i Halmstad, ett program som heter Biomedicin, inriktning fysisk träning där det ingår en PT-utbildning/fystränare. Utbildningen är på 3 år. Vi har förstått att det gäller att vara välutbildade och att själva vara uppdaterad inom området för att lyckas.

    Tack för fin blogg.
    //Ebba