Spark i baken

Recept: grova scones

Grova scones.
Grova scones.

Espresso House har supergoda grova scones, men jag är lite osäker på hur nyttiga de faktiskt är. Ofta är det lite väl mycket smör i sconesrecept – och jag gillar inte när de smakar och känns för smöriga. Ett bra recept som jag använder de gånger som jag bakar scones hemma är detta:

3 dl grahamsmjöl
1/3 dl vetekli
1/3 dl havregryn
salt
4 dl filmjölk (typ A-fil)

Blanda allt torrt och häll sedan i filen. Grädda cirka 12 minuter på 225 grader.

Hur snabbt och enkelt som helst! Kanske något för helgfrukosten?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emilia

    Hejsan!
    Verkar som ett bra recept, men du jag har en undrar, eftersom du är smal och tränar så undrar jag om du har mer eller mindre koll på antalet kalorier du stoppar i dig?
    Stopar du i dig en övervägande del med Protein eller äter du enligt tallriksmodellen?

    Hade vatt kul med svar :=)

  2. Maja

    Hej!
    Jätte bra recept men jag fick lite problem med sconsen, de blev för”degiga” jag hade 225 i 12 minuter men de var inte klara innuti alls:( Jag fick ha de inne i ca 25 minuter för att de skulle bli klara men då blev de brända utanpå. Bakar du ut dom till flera bullar? Platta eller höga? Har du något tips till mig eller någon aning om varfördet gick somd et gick? Tacksam för svar 😛
    Mvh Maja

  3. marie

    En annan variant är att byta ut filen mot turkisk yogurth, vilket i och för sig kickar upp fetnivån lite, men supergott. Lite mer smakrikt än fil, tycker jag.

    tack för jätte fin blogg!

  4. Jenna

    Ett riktigt bra och enkelt recept 🙂 Håller med om att scones ofta känns på tok för smöriga. Använder oxå gärna fil, yoghurt eller kesella istället!