Spark i baken

Jordgubbspremiär

Svenska jordgubbar!
Svenska jordgubbar!

Idag har jag träffat svenska bärodlare och ätit god mat med svenska jordgubbar och hallon tillagade av Carina Brydling och Conrad Tyrsén. Conrad blev årets konditor 2009 och efterrätten han bjöd på är kronprinsessan Victorias födelsedagsdessert. Sååå smarrig med smak av hallon, choklad och pistage.

Runt den 10:e juni bör svenska jordgubbar finnas i handeln. De som vi åt idag (och som jag kommer äta ikväll då vi fick med oss varsin liter hem) är odlade i växthus.

Jordgubbar är det populäraste bäret i Sverige enligt en undersökning gjord av YouGov. Nio av tio svenskar tycker mycket om eller mest om jordgubbar, och jag är beredd att hålla med. Det finns ingenting som smakar sommar mer än en solvarm jordgubbe.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.