Spark i baken

Recept: ugnsomelett

God ugnsomelett.
God ugnsomelett.

Amys blogg på Mama hittade jag för ett tag sedan ett spännande ugnsomelettrecept. Nu har jag testat och det var riktigt gott. Fetaosten gör det lite salt så ta det lugnt med saltningen. Omeletten är som godast tillsammans med en blandad sallad.

Vill du testa har du Amys recept här:

UGNSOMELETT
3-4 portioner

6 ägg
4 dl mjölk
2-3 msk olivolja
ca 10 cocktailtomater/körsbärstomater
1/2 hackad rödlök
1 paket fryst hackad spenat (jag tog färsk babyspenat och det var riktigt gott)
ca 100 g fetaost
salt, peppar

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform med olivolja. Halvera tomaterna och lägg dem i formen med den runda sidan ner tillsammans med lökhacket. Ställ in i ugnen ca 10 min.

Vispa ihop ägg och mjölk, salta försiktigt och peppra. Tina spenaten – eller använd din färska. Ta ut ugnsformen och sprid ut spenaten över tomaterna och löken. Smula över fetaosten och häll sist på äggblandningen. Grädda cirka 20-30 minuter tills omeletten får lite färg och är färdig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Paulin

    Hej!

    Jag tycker det är jättespännande med dina recept! Kul och få lite ny inspiration, men jag undrar om du kanske kan lägga till hur många personer recepten är för?
    Tack så mkt!

    1. Terese Alvén

      Absolut. Bra synpunkt. Ibland är det dock lite svårt. Jag åt upp halva satsen själv, men receptet är för fyra portioner 🙂 Beror väl lite på hur hungrig man är och om man serverar annat till.