Spark i baken

Vinn lagrad ost

Vinn en ost.
Vinn en ost.

Jag har testat Allerums ostnyhet, en prästost som har lagrats i 18 månader. Den har en kraftig smak och ger avtryck i maten. Jag tycker den blir lite för stark att äta som pålägg, men i en omelett är den supersmarrig och den funkar även finfint på en ostbricka med goda tillbehör.

Är du sugen på att testa? Jag har två värdecheckar på varsin ost att tävla ut till er.

För att tävla:
– skriv en kommentar till detta inlägg och berätta vilken som är din favoritost.
– senast söndag den 21 mars kl 12:00 vill jag ha ditt tävlingsbidrag.

Lycka till. På söndag drar jag två vinnare.

Tävlingen är nu avslutad och vinnarna dragna. Håll utkik i bloggen för nya tävlingar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Det är omöjligt att säga. Jag älskar alla sorters ost, jordens underbaraste ting! Bara att blanda i lite ost i vilken vedervärdig rätt som helst och det blir toppen!

  2. Jessica

    Racletteost! Den luktar inte så gott, men smält racletteost på schweiziskt sätt med kokt potatis, syltlök, cornichons och goda kryddor är underbart gott.

  3. Linda

    Jag älskar västerbottensost!! älskar älskar älskar!!
    Fast jag är även ett stort fan av ost i överlag. Mums!

  4. Ursula

    mmmm… älskar ost! Favoriten är nog ändå Slanke Dancia, som är väldigt smakrik och har ett riktigt bra näringsinnehåll. (med 31g protein per 100g men bara 10g fett och 1g kolhydrat)
    Gärna ska den hyvlas i en tjock skiva, på med lite Kalles kaviar och sedan rullas ihop! Mums.

  5. Matilda

    Brieost!

    Inget slår en ”pepparkaks-briesandwich” i juletid! Helt enkelt en bit brieost ihopklämd mellan två pepparkakor. Prova det till glöggen när julen kommer igen! 😉

  6. Kajsa

    Boursin-ost är en ost jag började älska och åt jämt när jag bodde i Frankrike en period. Det var helt underbart gott på en nybakad baguette. Som tur är finns den även i Sverige 🙂

  7. Linnea

    Jag är född och uppvuxen i västerbotten och därför tycker jag absolut bäst om västerbottensost och den är väldigt stark i smaken. Så det vore kul att få pröva denna lagrade prästost!

  8. Helen

    Finns inget godare än riktigt mycket Permesan på ett god pasta. Det lyfter hela rätten!

    Så klart jag vill vara med å tävla.

  9. Ida

    Min favoritost är den ekologiska getost som min bror producerar själv (dock väldigt småskaligt) på sin gård.

  10. Sofia

    min favoritost är västerbottensost, men eftersom den är för dyr för en student så köper jag Prästost istället, för den är ganska lika i smak. Annars är halloumi en favorit!

  11. Linda

    Hos mig finns det inget som slår en ost som jag faktiskt inte vet vad den heter (fråga i ostbutiken!) men det är en vit, ganska mjuk bredbar ost som man köper på lösvikt och runt den finns en rand av aska, man äter den gärna på ett digestive kex. Super god, lite syrlig samtidigt som den är krämig och inte för fet!

  12. Anna

    Åh jag är en riktig ostälskare, så det här blir svårt…
    Kan tipsa om en smarrig ostbricka att göra hemma till en fredagkväll (eller torsdag lika gärna ;-)!). Tallegio, parmesan och stilton tillsammans med sultanrussin som marinerats i flytande honung.

    Min favvo-ost, det måste bli västerbotten. På smörgås, i paj, strösslat över pastan…

  13. Mia

    Min favvoost är utan tvekan Västerbottens ost! Det är inte utan anledning den kallas för Sveriges parmesan! 🙂 Så god och smakrik, tror att jag skulle gilla den här osten också då smakrika ostar är min grej!

    Tack för en bra blogg!

  14. Jannike

    Åh, jag älskar ost! Prästost på knäckebröd då jag är sugen på en mer smakrik ost, annars herrgårdsost. Brieost med salami eller på kex – smaskens! Fetaost i sallader och omeletter, mmmmm.. Eller philadelphiaost, i såser osv. Låter som jag bara äter ost men så är det faktiskt inte, men det är mycket gott 😉 Västerbottensost är ju också gott, i paj eller till tacos 🙂

  15. Jenny

    Ah jag alskar ost! Satt faktiskt och funderade pa det harom dagen. Det finns nog ingen ostsort jag inte gillar kanns det som. Hushallsost, prastost, mozzarella, mogelost, brie, feta, cheddar, camembert, halloumi… you name it :). En riktig smakrik och lagrad hardost pa nybakat brod… det ar svarslaget! Kram

  16. Matilda

    Jag älskar alla former av prästost och då helst på knäckebröd! Sen har jag blivit svag för brieost det senaste året men den slår inte riktigt prästosten. Kram

  17. Emma

    Min favorit är utan tvekan hård getost som lokal producerats i Härjedalen. Är ingen ost tjej men denna osten tillsammans med norrlänskt mjukt tunnbröd är lycka för mig

  18. Anna

    Min favorit är den franska osten Compté, en ost gjord på opastöriserad komjölk från regionen Franche- Comté. Frossade i denna ost på senaste skidresan i franska Alperna – perfekt avslutning på en måltid!

  19. emma

    Ohh, jag älskar ost. Fetaost i omeletten, mozarella i grillade toast, parmesan på pastan, grillad halloumi med päron, brie med salami, grön/blåmögel med fikonmarmelad, mmm, jag kan fortsätta. Men ska jag ha ost på mackan blir det Krutrök, en stark vällagrad prästost som smular och kliar i öronen. Stark vällagrad ost får mina öron att klia, men det är ett gott tecken!

  20. annica

    Västan 10%
    började äta pga låg fetthalt men nu köper jag den för att den är sååå god. sen gillar jag att den är ekologisk och extra rik på kalcium och vitaminer!

  21. Sara

    Som utflyttad Umeåbo är jag trogen min Västerbottensost. Den är inte billig, men jag äter inte heller ost så ofta så därför brukar jag unna mig. Sååå god och håller i evigheter.

  22. Jenny

    Lätt val – halloumi! Stekt eller grillad på sommaren.. konsistensen och sältan, åh det är snuskigt gott! 🙂

  23. Johanna

    Som student blir det alltid hushållsost, ett prisvärt och säkert kort! Men varför inte tävla och få prova en ny sort 🙂

  24. elin

    Jag älskar Grevé och Herrgård. Mellan lagrad.
    Men det är otroligt gott med mager hushållsost + smör på knäckebröd. Mums!

  25. felicia

    jag ska lära mig äta lite ”vuxnare” ostar med starkare smak, har tidigare hängt mig åt lite mildare ostar. men nu så kanske jag ger det en chans;)
    en favorit just nu får ändå bli traditionell sture:)

  26. Pauline

    Port salut är helt klart den godaste osten, mild och gräddig i smaken. Men lagrade ostar kan vara fint det med – till rätt tillbehör 🙂

  27. Cecilia

    Som boendes i Västerbotten kan jag inte svara annat än den underbara Västerbottensosten. Suverän till allt! (Godast att skära små bitar av och äta direkt ur kylen när ingen av ungarna ser – sonen på 9 år älskar den också). Om jag skall säga en ost som inte är svensk så är det manchego. Suveränt god till tapas eller att doppa i en god honung!

  28. Erika

    Brukar köpa en sjukt god ost på ICA Maxi. Det är en chèvreost med smak av honung. Helt gudomligt god tillsammans med valnötter tex.

  29. Marika

    Måste säga mozzarella.
    Brukar antingen äta den rent, lr lägga den i lite olivolja, ha goda oliver till och gott bröd.
    Annars på pizza är den given.

  30. linda

    Jag älskar ost i alla former men måste nog vara lite tråkig och säga att favvon är herrgårdsost haha:) i alla fall på mackor! Då är den gudomlig. Ååh vad sugen på ost jag blev nu!

  31. Anette

    Hej!
    Min absoluta favorit är chevréost. Gärna smält på en toast med honung och valnötter. Sjukt gott!

  32. Elin

    Den som jag helt fallit för är Billinge, mjuk, lite blyg med sin smak på smörgåsen men alldeles perfekt tillsammans med nån paprikabit. Kanske inte så lämplig till matlagning, men bra på sitt lilla sätt i ostvärlden 🙂