Spark i baken

Recept: Toscapäron

Toscapäron.
Toscapäron.

Gårdagens efterrätt från GI Gourmet blev smarriga toscapäron serverade med vispad grädde.

Recept för 4 portioner (fast det räcker nästan med ett halvt päron per person):
50 g smör
1 dl hackad mandel eller mandelspån
2 msk råsocker
1 tsk vaniljsocker
4 mogna päron
1 dl vispgrädde

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda ner mandel, socker och vaniljsocker. Skala och dela päronen. Ta bort fröhuset och lägg päronhalvorna på en plåt. Bred över mandelröran och sätt in i ugnen cirka 20 minuter. Servera med en klick vispad grädde.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.