Under en tid så har jag testat mig igenom Quorns nya sortiment av produkter. Jag testade á la bacon, fullkornsfiléer, italienska quornfiléer och strimlor.
Jag gillar i regel quorn och tycker att det kan vara ett bra alternativ för att laga ”kött”-rätter utan kött då jag bara äter fågel, fisk och skaldjur i köttväg. Min favorit är quornfärsen (som jag inte testat nu men som jag handlar regelbundet) som smakar exakt som vanlig köttfärssås om man kryddar rätt. Till och med Glenn kan tänka sig att äta det – och han håller sig annars långt borta från quorn- och sojaprodukter.
Av de produkter som jag testade gillade jag strimlorna och fullkornsfiléerna bäst. Filéerna är bara att värma i ugnen och sedan är de goda med ris och en sås på yoghurt och lite sweet chili. Strimlorna fungerar bra i en wok. Bara att blanda i alla goda grönsaker man gillar och krydda efter egen smak.
De italienska quornfiléerna påminner mig lite om pizza i smaken, men jag toppar hellre mina egna filéer än får dem färdigfixade. Á la bacon var inte heller någon favorit. Skivorna var lite för tjocka för att få baconfeeling enligt mig.
Slutresultatet av testet blir således att jag kan rekommendera er att smaka fullkornsfiléerna och strimlorna.
Jag älskar quorn! Tycker det känns väldigt fräscht och smakar typ som kyckling, som jag också älskar.
Ar quorn mycket nyttigare an kott?? jag ar inte vegetarian eller sa men vet jag har smalar farsen innan och det ar nastan samma smak. men hur ar jamforelsen med kalorier och innehall??
E – jag pratar aldrig kalorier då jag tycker det är rätt ointressant. Det finns mycket kött som är bra så det kan du absolut äta, men eftersom jag gjorde ett val för X antal år sedan att sluta med kött kan jag inte riktigt tänka mig att börja då jag känner tanken motbjudande. Däremot kan jag sakna köttliknande produkter, och då är det bra att det finns substitut tycker jag.