Spark i baken

Julkalendern: lucka 13

Baka lussekatter med extra protein?
Baka lussekatter med extra protein?

Glad lucia! Många äter nog en eller två lussekatter idag, och visst ska man få unna sig det. Men varför inte testa att göra bullarna med mer protein i? I dagens lucka gömmer sig en shaker och en påse Bakepro från Dalblads. Bakepro är ett neutralt vassleprotein som inte är smaksatt eller innehåller några tillsatser – perfekt för dig som vill ha en ren proteindrink utan kolhydrater eller vill smaksätta själv.

Bakepro är speciellt utvecklat för bakning och matlagning och tål värme upp till 200° C. Genom att byta ut ca 25 procent av torringredienserna i receptet mot Bakepro kan du på ett naturligt sätt öka ditt proteinintag.

Du kommer inte att hinna baka bullarna idag, men det är ju snart semmeltider …

För att tävla:
– skriv en kommentar till det här inlägget och berätta vad du helst bakar (eller vad du helst vill att någon annan bakar åt dig).
– fram till midnatt har du på dig, sedan drar jag en vinnare.

Lycka till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Olelsi /Nettan

    Jag vill gärna vara med, vi bakar mycket härhemma. Sist var det Lussebullar och pepparkakor men nu i dagarna ska vi baka Dumlegrottor inte världens nyttigaste.

    Kram Olelsi / Nettan i Hälsingland.

  2. Tova

    Jag bakar allra helst min nyttiga filmjölkslimpa – barnsligt enkel (behöver varken jäsas eller knådas), lätt att variera, med olika frön och mjölsorter och är framförallt SUPERGOD 🙂

  3. Lena

    just nu är favoritbrödet ”ett fantastiskt gott bröd” som jag hittat på recept.nu. Ett ciabatta liknande bröd som är jättelätt att göra.

  4. Camilla

    Åååå det hade vara underbart att få proteinpulver! Jag försöker äta nyttigt så för att vara säker på vad som är i så bakar jag det mesta själv allt från bröd till bullar och kakaor.

    För tillfället så bakar jag vörtbröd, lussebullar, knäck och blockchoklad till jul då släkten kommer!

    Tack för en underbar julkalender!

  5. Lisa

    Hej! Det jag helst bakar såhär i juletider är GI-lussekatter. Klassiskt recept fast man byter ut sockret mot sötningsmedel, mjölet mot grahams eller dinkel, mjölken mot sojamjölk och så vidare. Blir faktiskt riktigt gott, och man kan ta en extra lussekatt med gott samvete 🙂 Receptet finns på redept. nu 🙂

  6. Jenny

    Vet inte om det räknas som att baka, men nåt jag gärna äter (helst om nån annan fixat hihi) är rabarberpaj! Det är så fruktansvärt gott! Hade varit grymt kul vinna detta och testa byta ut lite mot mer protein. Dessutom kan man äta kesella till 🙂 Vill man ha ännu mer protein så tar man proteinpulver med vaniljsmak i kesellan. Ååååh va sugen ja blev nu 🙂

  7. Annika

    Jag gillar att baka det bästa men det finns nog inget godare än knäck! Var meningen att sats nr 1 skulle räcka fram till jul men igår fick jag ladda på med sats nummer två 🙂 haha tur att man bara käkar det en gång om året iaf!

  8. Miss Agda

    Detta var helt klart en nyhet för mig, bakprotein! Så vill gärna vara med o tävla för det låter som en spännande produkt. Muffins bakar jag helst själv, gärna med en klick vaniljkesella i.

  9. emma

    Jag bakar både ofta och gärna, allt ifrån kakor och skorpor via matbröd och kanelbullar till specialdesignade tårtor (ibland både ägg- och mjölkfria). Det är absolut roligast att baka en specialtårta till något av mina gudbarn men oftast blir det matbröd med mycket hela korn, frön och surdeg i. Så mycket godare (och billigare) är färdigköpt!

  10. Viktor

    När jag blir sugen på ngt, gör jag en sats havrekakor men utan bakpulver, sen äter jag det direkt med sked i en liten skål ,hemskt, nej bara gott och istället för godis, som jag ej är så förtjust i.Ja jag äter ej direkt ur tillagningsskålen, utan tar upp lite i en annan inbjudande skål.Det händer att jag bakar dem ibland,men smeten är godast!

  11. mikaela

    I dag bakar jag lussebullar, passande nog! Annars är min ”paradkaka” tigerbrownies, med choklad och en philadelphia blandning som läggs i lager! Galet gott! Kanske blir bra med lite proteinpulver i?

  12. Emelie

    Jag älskar att baka och bakar när helst det faller in och med de ingredienser som finns hemma. Senast bakade jag ett gott vörtbröd med dinkelmjöl och utan öl. Kan varmt rekommendera att ni bakar vörtbrödet själv till jul!

  13. Tessan

    Nu när det snart är jul har jag som tradition att baka en mjuk pepparkaka. Det doftar så juligt av det. Den inneåller massor av kryddor och mandel. Mums!

  14. Charlotte

    Det jag gillar mest av allt är mammas härliga kanelbullar. Stora och lite degiga, inte ens i närheten av hårda kanter. Antar att det är ett perfekt bakverk att prova höja proteinhalten på.. 🙂 Glad Lucia.

  15. Adrian Brun

    Jag har själv aldrig varit direkt duktig på att baka, dock väldigt bra på att äta hehe 😛
    Det finns flera bakverk som jag gillar men en oförglömlig klassiker är en riktigt god kladdkaka, med eller utan grädde!
    Jag måste väl ”tyvärr” erkänn att jag inte direkt brukar satsa på de nyttiga alternativen men tränar 3 dagar i veckan för att hålla mig i trim. Vore kul att testa bakverk med lite extra protein i, så att man får lite mer muskler o int bara fett 😀

  16. Sofia

    BRÖD! Finns det något bättre än nybakta bröd på morgonen, helst att avnjuta efter en löptur? Med nötter och torkad frukt, och ett lager smör som smälter ljuvligt..

    Dubbelt så gott blir det om någon man tycker om lagt ner tid och hjärta för bak till en 🙂

  17. Josefin

    Jag älskar scones! Det bästa som finns… Bakar det varje dag jag har sovmorgon från skolan och självklart lördag och söndag. Skulle verkligen behöva pulvret 😀

    kram!

  18. Kringlan

    Eftersom jag är gluten-, ägg- och sojaallergiker och min syster är komjölksprotin allergiker tvingar jag henne varje jul att göra lussebullar till mig. Jag lyckas alltid döbaka mina degar så det blir hon som får stå för ihop rörandet och jag som rullar lussebullarna. Äter aldrig bröd då det glutenfria alternativet ger mig utslag. Så jag längtar verkligen till varje Jul 😀

  19. Sofie

    Pepparkakor! Känns självklart såhär i juletider. Bakar ytterst sällan annars, men pepparkakorna spelar liksom i en liga för sig. Det roligaste och mysigaste man kan bara 😀

  20. Christina

    Baka skall vara kul och gör man det själv är det inte så roligt med tusen ingredienser…Därför är grahamsscones det jag helst bakar, det värsta i det baket är att man blir lite kladdig om händerna. 🙂

  21. Magdalena

    Så här i juletid bakar jag smörgåspepparkakor. Att avnjuta dem med smör och en god skiva ost, det är advent! Om man vill lyxa till frukosten är de underbara smula ner i frukostfilen, inte supernyttigt men njutning!

  22. Malin W

    jag bakar helst filmjölkslimpa på bikarbonat, med massor av nötter och torkad frukt. Gott, nyttigt, och mycket liten risk att man misslyckas

  23. Jannike

    Morotsbröd, mums så saftigt och gott det blir 🙂 Fast ska jag baka något sötare gör jag helst en chokladkaka med en massa mörk choklad i toppat med blandade nötter. Blir också saftig men rätt kompakt. Riktigt god 🙂

  24. Julia

    Något jag helst bakar är ostkaka, enligt min mormors recept, det finns inget som slår detta bakverk med jordgubbssylt och vaniljglass till!

  25. Helena

    Jag älskar att baka kladdkaka av alla dess sorter! Härligt kladdiga, både vit och ljus choklad! Muums! =)

    Något nyttigt jag gillar att baka är mina egna fullkornsbaguetter! Dem är smarriga!!

  26. Annelie

    Jag bakar nog allra helst Ica:s minttårta med en massa mörk choklad och mintkakor i, den är heeelt gudomlig.

    Om jag inte ska baka ngt sött är det nog linfrö-pain riche som är bäst, dem göra man goda mackor av 🙂

  27. jeanette lexonius

    Jag gillar att baka pepparkakor och lussebullar för det tycker jag hör lucian och julen till och vörtbröd mm ja du här har du en som gillar att baka det mästa så nu hoppas jag på denna tur för min kille ska börja träna så detta skulle passa honom väl till pass just nu efter detta år med vänliga hälsningar ” bakerskan”

  28. jeanette lexonius

    Jag gillar att baka pepparkakor och lussebullar för det tycker jag haör lucian och julen till och vörtbröd mm ja fu här har du en som gillar att baka det mästa så nu hoppas jag på denna tur för min kille ska börja träna så detta skulle passa honom väl till pass just nu efter detta år med vänliga hälsningar ” bakerskan”

  29. jeanette lexonius

    Jag gillar att baka papparkakor och lussebullar dör det tycker jag haör lucian och julen till och vörtbröd mm ja fu här har du en som gillar att baka det mästa så nu hoppas jag på denna tur för min kille ska börja träna så detta skulle passa honom väl till pass just nu efter detta år med vänliga hälsningar ” bakerskan”

  30. Marianne

    Hei!

    Jeg baker blåbærpai!
    Det er spesielt godt på høsten når man kan gå ut i skogen å plukke ferske blåbær. Da får man trim, frisk luft, og kan kose seg med nybakt blåbærpai på kvelden 🙂

  31. Alex

    jag gillar att baka bröd! Speciellt lite grövre filmjölksbröd eftersom det är enkelt och gott!
    Har aldrig testat med proteinpulver i men det kanske vore nått:)
    Ha en bra lucia!

  32. Sofia A.

    Jag gillar att baka själv också, men bäst är det nog när min mamma sätter igång med sitt brödbak! Då blir det semlor, limpor och rågbröd och jag kunde äta hur mycket som helst!! Inga tillsatta ämnen som i köpisbröd när hon bakar, inte. Ha en trevlig Lucia-dag!

  33. Linda

    Varje år önskar jag att min svärmor ska baka fugdge till mig. Det äter jag bara på julen därför är det SÅ efterlängtat! Undrar om man kan ha detta proteinpulver i dem?

  34. Hanna

    Jag bakar inte speciellt ofta, men när jag bakar är det bullar som gäller. Lussebullar i all ära, men kanelbullar är min favorit!

  35. Carina L

    Helst bakar jag chiokladmuffins med after eight bitar i men de är ju inte nyttiga. Så proteinpulvret skulle vara perfekt att vinna.Tack.

  36. Anki

    Jag älskar att baka & gör det i massor, men försöker låta bli att äta själv…men med ett sånt proteinpulver så kan ju t.om jag smaka med gott samvete;)
    //Anki

  37. Anki

    Det här är verkligen en vinst jag skulle vilja vinna! Alltid bra med extra protein..:)

    Jag älskar att baka och just nu är så klart favoriten saffransbröd. Annars gillar jag att baka krämbullar!

  38. Sophie

    Vaniljbullar, såna där med kladd i. Jag har försökt en gång själv men det gick inte alls. Så jag föredrar nog att någon annan gör dem åt mig. 😉

  39. Anna

    Så här i jultid bakar jag helst något med saffran! När jag tröttnat på de klassiska lussebullarna blir det kanske saffransskorpor eller en saftig saffranskaka med mandel.

  40. Milla

    åh spännande att baka med proteinpulver! jag bakar väldigt mycket & jag bakar olika bröd flera ggr i veckan.
    Så det hade varit roligt om jag vann! Ha en skön Lucia.

  41. Rolf

    Jag bakar helst matbröd. Bondbröd heter det i receptboken. Mycket godare än köpt bröd som enbart är sött och sliskigt eller torrt och smaklöst.

  42. Emma

    Åh, lätt surdegsbröd! Trodde det skulle vara komplicerat men det är det ju verkligen inte! Bakar inget annat bröd nu och varierar lite efter vad jag har hemma. Linfrön och morötter är en favorit! 🙂

  43. johanna

    Hej! Jag är lite sen nu, midnatt har ju varit, men jag försöker ändå 🙂
    Jag bakar allra allra helst BRÖD! Matbröd är min stora finess och passion. Det ska helst vara surdegsbaserat, men om tiden är knapp så funkar det självklart också att baka mörkt eller ljust med med hackade nötter och torkad frukt. Mums i mörket! 🙂 Kram jo

  44. ÄtaTränaKämpa

    Åh, ännu ett proteinpulver!

    Jag bakar oerhört sällan eftersom jag inte äter så mycket bröd, kakor och bullar, men jag tycker det är väldigt roligt när jag väl får en anledning.
    Men vad jag helst bakar eller vill att någon bakar åt mig är morgonbröd med frön, nötter och torkad frukt i. Det är så oerhört gott!