Spark i baken

Hälsosam mat

Mumsig sallad.
Mumsig sallad.

Cykelklassen på Sats Hötorget gick toppen. Det var fullt med folk och jag kände mig pigg i benen. Deltagarna såg nöjda ut när de hade gått i mål, och då kan ju inte jag vara annat än nöjd. Jag firade med en smarrig mozzarellasallad. Och apropå mat. Vad intressant det är att läsa era svar i gårdagens undersökning. De flesta av er verkar vilja äta hälsosam mat – sedan spelar det inte riktigt någon roll vad det är för typ av mat. Men kom ihåg att välja hälsosam mat som även är god, det blir så tråkigt annars. Själv svarade jag japanskt i undersökningen. Riktigt bra sushi är svårslaget.

Så här svarade ni.
Så här svarade ni.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jo

    hej! jag älskar din blogg och du verkar så duktig och kunnig så jag tänkte att jag kanske kan slänga ut en fråga till dig?
    jag har alltid ätit hälsosamt och tränat och rört på mig regelbundet men efter i somras insåg jag att jag inte var nöjd med min vikt längre. efter ett år i usa (där jag självklart ätit onyttigare än hemma, det var nästan omöjligt att undvika där, men även varit ute och sprungit varje dag) var jag uppe i ungefär 59 kg och bestämde mig för att lägga om min kost och träning för att återgå till en vikt och form jag hade när jag var yngre och verkligen trivs med. därför har jag sedan efter sommaren dragit ner på kolhydraterna, ätit mindre portioner (jag inser att jag verkligen åt mer än jag behövde innan) och ätit mycket mindre sötsaker, och dessutom ökat på träningen – mest spinning. och det har verkligen givit resultat. nu har jag minskat i vikt under hela hösten och väger nu hux flux 49 kg och är supernöjd med min kropp och kondition. frågan är vad som händer nu. självklart ska jag fortsätta träna nästan som jag gjort under hösten (jag är helt träningsendorfiner-beroende) men hur mycket kan jag äta tror du för att stanna på den vikten jag har nu? när jag låg på konstant 59 kg fanns ju en balans mellan mat- och träningsmängd men om jag skulle börja äta och träna som jag gjorde då nu skulle jag väl öka i vikt? eller skulle balansen vara den samma? hur hittar jag ny balans för att inte minska ännu mer i vikt? nu har jag ju nått mitt mål och vill bara stanna där!
    oj vad långt detta blev, men jag hoppas verkligen att du vill ta dig tid att svara!
    kram jo.

  2. clara

    Jag tycker att Svensk husmanskost kan vara väldigt hälsosam om den tillagas på rätt sätt.
    Tex kalops på älgkött med morätter,ärtor,lök och lite dinkel eller maizena som redning blir jättebra mat.
    Viltkött är toppen då det inte innehåller någon antibiotika(inte ännu)är mager och ekologisk vilket inte alla tänker på .