Spark i baken

Bloggtroll

När jag bloggade på Veckorevyn fick jag många elaka kommentarer från ett fåtal personer som skickade från samma adress men använde olika namn (så att det skulle se ut som att de var fler). Dessa kommentarer var bara till för att såra och trycka ner mig och min blogg. Konstruktiv kritik får man gärna komma med, men inte rena elakheter.

Sedan jag började på Spotlife har jag varit väldigt skonad från bloggtrollen, men idag fick jag två kommentarer från samma person som kastade galla över mig, min blogg och en av mina kompisar. Som tur var så fastnar dessa kommentarer i mitt filter och jag kan radera dem innan de publiceras.

Jag publicerar alla kommentarer jag får, positiva som negativa, men när det kommer till nätmobbning kan ni glömma att jag publicerar kommentaren. Dessa personer som inte har något bättre för sig än att läsa bloggar de uppenbarligen inte gillar och skriva elakheter förtjänar ingen uppmärksamhet. Därför kommer jag aldrig att lyfta fram kommentarerna i bloggen, nu vill jag bara skriva om fenomenet som tyvärr är alltför vanligt i bloggvärlden.

Jag har genom mitt bloggande skaffat mig så mycket skinn på näsan att jag inte påverkas negativt av spydigheter utan substans. Förut kunde jag bli ledsen över det, men nu tycker jag bara det är sorgligt att dessa personer agerar som de gör. De kan ju tyvärr inte må så bra.

Jag är glad att jag har så många underbara bloggläsare som jag har. Det är ni som är drivkraften till att jag varje dag kämpar med min blogg. Tusen tack till er alla!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna S

    Jag minns det där från din vr-blogg och det kändes alltid som att det var en enda person som skrev under olika namn. Suck, att folk inte har något bättre för sig. Man ser ju mycket av näthat-fenomenet i kommentarsfälten på nyhetstidningarnas webbplatser. Folk sitter där i skydd av datorskärmen och låter hatet flöda. Väldigt sorgligt. Bra att du struntar i sådana kommentarer, självklart ska trollen inte matas genom att publiceras!

    Att du jobbar hårt med din blogg märks varje dag, Terese! Ett par dagliga besök på bloggen varje dag tillhör min dag – utan din blogg är det något viktigt som saknas. Här finns den perfekta blandningen tycker jag, min favorit bland bloggar.

  2. GymGlam/Caroline Nilsson

    Go girl! Skit i dem bara. Håller med om att det är trist med dessa neggos. De är ett fåtal, tur det, men jag kan inte låta bli att förundras över att de inte kan komma på något annat, roligare att göra? Majoriteten som läser våra bloggar är ju som tur är goa och glada med en massa energi! Happy Training!!

  3. Emma

    Det är så trist att det ska behöva ske. Men då är det å andra sidan tur att övervägande delen av alla som är här är det för att inspieras och njuta av något av det roligaste som finns – träning! Och på så sätt kan man flytta energin från dessa energitjuvar till alla som inte är det! 🙂
    Hoppas du haft en trevlig dag!

  4. Matilda

    Det är bra att du struntar i dessa elaka kommentarer för du är inte värd dem! Du har en fantastiskt bra blogg och det är bara att fortsätta på den banan du gör.
    Kramar Matilda

  5. Cizzi

    Det är så tråkigt att det finns dem som roar sig med att kasta skit på folk överallt. Fegt att dessutom göra det anonymt bakom en skärm. Men det är som sagt bara att filtrera bort och stå på sig!

  6. Anna Lissjanis

    Trist med folk som har så låg självkänsla att de måste klanka ner på andra för att känna sig bra själva. Du har i alla fall kvitto på att din blogg är kanon genom alla kommentarer.

    Kram!

  7. Marre

    Ja, tänk att det finns folk till allt. Att de orkar! Tänk om de kunde ta den negativa energin, snöra på sig ett par snabba springskor och köra tusingar i stället. Suck. Skönt att du inte deppar ihop utan bara fortsätter med din härliga blogg. Hurra!

  8. Sporty Spice

    Att få elaka kommentarer är dessvärre något man får stå ut med som bloggare. Det är så trist men man får försöka skaka av sig. Man får ju som sagt skinn på näsen efter ett tag. I början blev jag arg och ledsen. Idag bryr jag mig faktiskt inte. Man får se på dem som fega, anonyma idioter som har på tok för lite vettigt på g i sitt eget liv, att de känner sig viktigare om de får trycka ner någon annan. Sådana människor är inte vatten värda i min värld och jag vägrar lägga energi på dem.

    Din blogg och du är toppen!

  9. Miss Agda

    Jag får väldigt sällan negativa kommentarer, men kommer det några så är de alltid anonyma. Igår var det någon som typ skrev att jag var dum i huvudet och då uppmanade jag henne (honom?) att surfa vidare till andra träningsbloggar som det finns massor av. Personen svarade och sa att hon nog skulle göra det. Då undrar man vad den personen gör på ens blogg om den tycker att jag är dum. Är det inte väldigt dumt att lägga sin värdefulla tid på att läsa en blogg som man tycker är dum……? Man kommer nog aldrig bli klok på vad dessa anonyma negativitetspridare egentligen vill *suck* . Men det gäller att njuta av dem positiva kommentarer som ger en energi och inte fastna för dessa negativa som som tur är oftast inte är så många. Det sprids ju trots allt mycket mer bloggkärlek och bloggenergi på träningsbloggar än negativa saker.
    Kram!