Home sweet home. Jag hade gärna stannat i London ett par dagar till, men samtidigt så har jag haft så roligt att det är skönt att komma hem och smälta alla intryck (och att få krama på min man).
För att kicka igång veckan med lite träningsinspiration så bjuder jag på några bilder från lördagens morgonlöpning i Kensington Park. Ett av de bästa stunderna under resan tack vare sällskapet, morgonsolen och alla röda löv.
Välkommen tillbaka från mitt fd. hem:)
Har en del kostfrågor som jag hoppas att få svar på.
Hur många ägg är OK att äta om dagen + under en vecka? (Ex en dag 3 ägg, sedan 1 en annan dag etc..)
Vad gäller dagsbehov för en kvinna (är 21år), ex hur många gram kolhydrater, fett samt protein bör man få i sig om dagen? (Jag vet att det är olika för varje individ MEN på ett ungefär?) Vill veta gram, inte procent.
Hur lång hållbarhet har baljväxter som bönor (ex vita och kidney) röda och gröna linser, kikärtor.. och även bulgur?! Har köpt väldigt mycket, så vill veta hur länge de håller sig innan näringen börjar försvinna och de blir ”gamla”..
Frysta kikärtor och bönor som man kokar och sedan fryser in, hur länge kan de hålla sig i frysen utan att förlora näring?
Är det nyttigare att koka kycklingfilé (gäller även fläskkotlett) än att steka den? (Även om man steker utan något fett)
Behåller kycklingfilén/fläskkotletten mer näring när man kokar den i vatten? Eller försvinner näringen i vattnet? Det sägs ju att koka maten är nyttigare än att steka, men gäller det även kyckling& fläskkotlett? Är det bra att t.ex. ha kycklingfilén/kotletten i en stekpanna och sedan hälla ett par dl vatten i stekpannan? (Det blir väl ungefär som kokt, men att vattnet inte täcker hela kycklingen/kotletten?)
Jag har inte tillgång till ugn, så ugn kan jag räkna bort.
Hoppas Ni förstår vad jag försöker komma fram till:)