Spark i baken

En stark mamma

Gravid i vecka 40 med Charles, sommaren 2010.

Trots svullna fingrar och vätska i ben och fötter var jag som mest nöjd med mig själv när jag väntade Charles. Jag älskade att se magen växa och var stolt över att få bära omkring på min lilla prins. Dessutom är jag tacksam mot min kropp över att den orkade träna hela graviditeten och att jag snabbt kom i form efter förlossningen. Det krävs att man är stark som mamma. Just nu är Charles förkyld (igen) och han vill helst att jag bär omkring på honom större delen av dagen. Då är det bra att träna regelbundet för att orka och inte få ont.

Vill du läsa mer om gravidträning och träning för nyblivna mammor, kolla min sajt här.

Ibland fick jag vila ryggen under mina promenader som gravid.
Träning med Charles när han var fem månader. Nu är han 14.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin - FitnessochHälsa

    Jätte fina bilder! Härligt att du kunde träna under graviditeten och så snabbt efter förlossningen. Jag tror också att det är enklare att orka vara mamma med allt vad det innebär om man är vältränad och stark.

  2. Karin

    Jag är tacksam för varje minut på gymmet/i bassängen efter att ha sovit bort hela sommaren, har varit såå trött i de två första månaderna. Är i vecka 19 och hoppas kunna hålla igång så länge som möjligt, har två karatebebisar i magen 🙂 Jag älskar min kropp och det den gör för mej varje dag, även när jag inte är gravid!

  3. Emelie

    Så otroligt vackra bilder! Min första graviditet var aktiv utan bekymmer, min andra graviditet var lite tuffare (fick foglossning) men ändå rätt aktiv. Ser framemot att testa en tredje gång och se hur det blir! 🙂

  4. Magda

    Du var otroligt vacker som gravid! Det bara strålade om dig. 🙂
    Vill också tillägga att du är en bra förebild för oss gravida, att man kan och bör träna och leva som vanligt under graviditeten! Jag har tränat på 4-5 dagar i veckan (under förutsättning att jag lyssnat på min kropp) under hela min graviditet och är nu i vecka 34. Jag mår oförskämt bra och tror det till stor del beror på att jag rör mig och är aktiv.

    Hejja dig!

    /Magdalena

  5. Fredrika

    Hej! Jag har precis skaffat gymkort, innan det tränade jag inte alls förutom några promenader i veckan. Jag går på olika dansinspirerade gruppklasser cirka 3 gånger i veckan och spinning 1-2 gånger i veckan. Tycker du att det här är bra träning när jag vill gå ner i vikt? Det blir svettigt under passen men jag känner det inte som att jag har tränat allt jag orkar. Jag har också slutat med godis och sånt på vardagarna (innan åt jag varje dag) /Fredrika

    1. Spark i baken

      Hej, jag tycker du även ska komplettera med styrketräning. Som du skriver blir du inte heller helt slut på passen, kanske får du ta i mer på spinningpassen? Kör lite tuffare intervaller så ska du se att du blir trött. Annars tycker jag det låter som ett bra schema. Lycka till!