Nettan

Loppi event igen!

Igår så var jag iväg på ett nytt härligt bloggevent som Loppi anordnat, eventet hölls på Birka terminalen vid stadsgårds kajen i Stockholm.

För att få ihop logistiken så var bil enda alternativet, och jag var så glad att jag hittade fram på första försöket! Kanske låter som en enkel match för de flesta, men jag vet inte vad det är men jag stressar upp mig bara av tanken att köra bil i stan… Blir svettig bara jag närmar  mig Norrtull, men igår så hade jag på gps:en och lyssnade i lugn och ro samtidigt som jag körde och hamnade alldeles perfekt vid en parkering längs med kajen.  Var då på plats 30 minuter innan eventet startade men med den härliga utsikten och klarblå himmel så var det riktigt härligt att bara sitta där och varva ned och njuta av vårsolen 🙂

IMAG1955

 

 

Dörrarna öppnades kl.11 och då gick vi upp en våning i Birka terminalen och slog oss ned för att få höra på flera föreläsare, temat för eventet var Vårpepp.

Konferencier för  eventet var Nina från Hela Sverige bakar, full av glädje och energi så man blir glad bara av att höra henne prata 🙂

IMAG1931

 

 

Först ut var John Opsahl som är Nordens ledande expert inom supermat och holistisk livsstil, författare och grundare av supermatvarumärket supernature. Produkten Purely greens max fick jag redan tidigare i veckan i min blogbag från Loppi, en produkt som är gjord just för oss i det nordiska klimatet och innehåller just det vi behöver komplettera med.

Vi fick Johns bok supermat i goodiebagen, ska bli spännande att kika i.

IMAG1940 IMAG1953

 

De fanns med bland minglet sedan då man kunde provsmaka produkter och veta lite mera om vad de innehöll.

 

Oscar Jöback pratade vårpepp, träning och hur man kan tänka kring träning. Vardagsmotion, vad är det och hur kan man göra för att få mera vardagsmotion. Ex ta trapporna istället för hissen, varje gång man reser sig upp från en stol blir det ett träningsmoment m.m. Och att ta sig tid för att träna!

 

Även Loppis Charlotta pratade lite Vårpepp!

 

Sia glass fanns på plats under minglet och bjöd på deras nyhet Frzen yoghurt, vi fick smaka på deras mangosmak. Jag brukar inte tycka om frozen yoghurt men testade iallafall, och den var riktigt god!

 

IMAG1943

 

 

Yves Rocher fanns också på plats och gav lite tips på make up

 

Sen hade Allevo en bord där de dukat upp 3 olika maträtter som man kan köpa torkat i påse, ett annat viktminskningsalternativ än olika soppor och sånt som finns. En portion innehåller 250 kalorier bara, ingenting för just mig men kan tänka mig att det är jätte bra om man vill gå ned i vikt då det blir mat och inte bara soppor/shakes och liknande.

Alexandra Zazzi som står bakom recepten.

IMG_20140426_124030

Sedan byttes den hälsosamma maten ut mot söta bakverk då Caroline Ahlqvist tog över scenen, Caroline vann förra säsongen av Hela Sverige bakar. Hon och Nina spred sån glädje och de var väldigt roligt att lyssna på deras entusiasm 🙂 De pratade om deras favorit i köket, OBH Nordicas bakmaskin Hercules. Som man i och för sig kan göra bra mycket mer än att baka med då den har en mängd olika tillbehör, man kan göra allt från att mala köttfärs till goda smoothies!

IMAG1937

En sån vän som Hercules i köket skulle jag behöva, vår är på väg att säga upp sig. Men det är ju härligt att ha någonting att skylla på när det man bakat går raka vägen ned i soporna 😉 Vet inte vad som hänt med mig, jag tycker det är jätte kul att baka och jag brukar inte ha några problem med att få till recepten. Men sista  två gångerna har det blivit totala misslyckanden!

Jag skulle baka maränger till min dotters kalas, en rund tårtbotten och ett gäng vanliga maränger. Vispade, vispade och vispade… Här är resultatet

IMAG1633   Ja bilden säger väl det mesta… 😉 Den blev inte bara platt och ful utan den blev aldrig färdig heller, så den åkte raka vägen ned i soporna.

Bakade sedan en rulltårta med Hampus, fyllningen blev jätte god men själva kakan blev platt och aldrig färdig i ugnen trots extra lång tid i ugnen….

Man blev ju otroligt inspirerad att baka när man satt och lyssnade på deras prat och sen såg allt gott hon bakat. Har ni några härliga recept ni sitter inne på? Snart dags för kalas här hemma så då skulle det vara trevligt att baka lite, om jag nu vågar mig på det igen 😉

 

Här är en av mina favoriter som är en riktigt god Chokladtårta, räcker med en liten bit till en espresso och fikat är komplett.

Tänk på att glasyren ska stå i 12 timmar, så ingenting man kan slänga ihop samma kväll som den ska serveras 🙂

 

200 g smör, 4 ägg, 5 dl socker, 3 dl vetemjöl, 4 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker

Smält smör och låt det svalna lite, ha sedan i äggen och sikta i övriga ingredienser, blanda försiktigt ihop smeten.

Häll smeten i smord form ca.24 cm i diameter, n i ugnen på 175 grader i 25 minuter. Den ska vara hård i kanterna men mjuk i mitten.

 

Glasyrtryffel

100 g rumsvarmt smör, 300 g mörk fin choklad, 2 dl grädde, 1 dl socker

Hacka chokladen, koka upp grädden tillsammans med socker och häll det sedan över chokladen. Rör runt till chokladen smälter. Tillsätt sedan smöret och rör runt till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur i minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.

Garnera gärna med färska bär.

108_12308

 

Vill ni ha ännu mera godsaker att sukta efter så ska ni spana in fyrans nya program som har start senaste i Maj, Hela kändis Sverige bakar 🙂 Vi fick se en trailer från programmet och det ser riktigt lovande ut! En av deltagarna är Yvonne Ryding

IMG_20140427_212216

Ett riktigt härligt event som Loppi arrangerat, gick därifrån med massa inspiration och en stor goodiebag på axeln 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.