Åh, jag har precis lagat fantastisk god middag. Vi lyxade till det med krämig pasta med kräftstjärtar, som blev riktigt spicy och god. Nu blir det bara slapp i soffan med Stockholm – Båstad och Ritualen. Hoppas ni får en riktigt skön söndagskväll!
Recept för två personer
ca 300 gram tagliatell
En burk kräftstjärtar (eller en halv beroende på hur mycket man vill ha)
Eventuellt räkor, musslor eller annan fisk/skaldjur.
1-3 vitlöksklyftor (jag tog tre)
Citronskal från en halv citron
En skvätt citronsaft
En fiskbuljongtärning
3/4 dl matlagningsgrädde
Någon kvist dill
Salt & peppar
Eventuellt vitt vin (vi hade inget hemma)
Koka upp pastan och hacka vitlöksklyftorna. Fräs dem i lite smör och tillsätt citronskal och saft. Lägg i buljongtärningen tillsammans med ca 1 dl vatten och grädden (eventuellt vin) och koka upp. Hacka lite dill och lägg i tillsammans med kräftstjärtarna. Krydda med salt och peppar, eventuellt chili och låt såsen tjockna på låg värme. Blanda ihop med pastan och servera med en dillkvist och lite peppar över. Voila!
n