Nathanelle

RECEPT – SKALDJURSPASTA.

 

Åh, jag har precis lagat fantastisk god middag. Vi lyxade till det med krämig pasta med kräftstjärtar, som blev riktigt spicy och god. Nu blir det bara slapp i soffan med Stockholm – Båstad och Ritualen. Hoppas ni får en riktigt skön söndagskväll!

 

Recept för två personer

 

ca 300 gram tagliatell

En burk kräftstjärtar (eller en halv beroende på hur mycket man vill ha)

Eventuellt räkor, musslor eller annan fisk/skaldjur.

1-3 vitlöksklyftor (jag tog tre)

Citronskal från en halv citron

En skvätt citronsaft

En fiskbuljongtärning

3/4 dl matlagningsgrädde

Någon kvist dill

Salt & peppar

Eventuellt vitt vin (vi hade inget hemma)

 

Koka upp pastan och hacka vitlöksklyftorna. Fräs dem i lite smör och tillsätt citronskal och saft.  Lägg i buljongtärningen tillsammans med ca 1 dl vatten och grädden (eventuellt vin) och koka upp. Hacka lite dill och lägg i tillsammans med kräftstjärtarna. Krydda med salt och peppar, eventuellt chili och låt såsen tjockna på låg värme. Blanda ihop med pastan och servera med en dillkvist och lite peppar över. Voila!

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.