Nathanelle

TRE NYTTIGA RECEPT NÄR DU ÄR TRÖTT PÅ SEMESTERKÄKET.

Börjar ni bli trötta på ljust rosé, grillat, snacks och mastiga måltider som aldrig tar slut än? Jag älskar att unna mig en god pizza, vin och godis någon gång då och då men allt handlar ju om balans. I semestertider blir det väl oftast för mycket av det goda så den här veckan har jag kört en riktigt återhämtningsvecka med god och hälsosam mat, en grön juice varje morgon och när jag har varit sötsugen har ätit morot med hummus eller en bit mörk choklad istället för glass och Marabou. Har dessutom fått in en hel del träning med både långa promenader och joggingrundor så nu känner jag mig mer än redo för en vecka med All inclusive, extra allt i Grekland, haha. Här har ni iallafall tips på nyttiga, vegetariska rätter som jag ätit denna vecka.

Matiga sallader går alltid hem och just sallad med sötpotatis äter jag flera gånger i veckan. Går att variera i oändlighet med olika smaker, texturer, färger och former. Så gott! I den här hade jag spenat, grönkål, sötpotatis, tomat, gurka, morot, edamamebönor och fetaost. Till det svängde jag ihop en hummus som räckte flera dagar i kylen. Perfekt att ha hemma och så enkelt att göra.

En burk kikärtor
Två klyftor vitlök
Rostad sesamolja (eller rostade sesamfrö)
Olivolja
Persilja
Spiskummin
Salt och peppar
Citron

Bara att mixa allt i en matberedare, smaka av med kryddorna och ha i mer olja för en slätare konsistens.

 

Indisk linsgryta är en favorit som jag ofta gör här hemma. Denna gång blev det en mer barnvänlig version som inte var lika het som vanlig, och Elliot ÄLSKADE den. Här hittar ni receptet.

 

Sist men inte minst. Portabellosvamp i ugn, fyllda med vitlök, en klick smör och timjan. Så smaskigt och perfekt substitut på fisk eller kött. Servera med en god sallad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.