Nathanelle

HUR JAG GÖR FÖR ATT TVÄTTA HÅRET MAX EN GÅNG I VECKAN.

Inlägget innehåller adlinks

Flera ville läsa om min hårtvättningsprocedur och hur jag gör för att tvätta håret max en gång i veckan. Detta är något jag började med för många år sedan efter att ha läst om hårtips i en blogg. För det första tycker jag det är både tråkigt och tidskrävande att tvätta håret. För det andra tycker jag att mitt hår är som absolut snyggast ett par dagar efter tvätten. Det passar såklart inte alla, men för mig är det helt perfekt.

Det första man måste göra är att långsamt fasa ut hårtvättningen. Tvättar du t.ex håret tre gånger i veckan nu, kör två gånger i veckan ett par veckor eller månader och låt det gå långsamt. Tricket är att hålla ut när det blir fett och känns smutsigt, det är hårbotten som själv producerar fett för att håret har vant sig vid tvättningen. Ju längre man kan hålla ut, desto snabbare går det. Numera känns mitt hår nästan alltid fräscht och det är först vid dag 7-8 som jag verkligen känner att det behöver tvättas.

Vilka produkter använder jag då? Schampoo och balsam är jag inte så noga med utan tar det som finns att köpa i matvarubutiken. Torrschampoo använder jag faktiskt väldigt sällan. Sätter hellre upp håret i en knut de sista dagarna, men om det verkligen behövs använder jag Batiste torrschampoo (här) för mörkt hår, men kanske max någon gång månaden. Mellan tvättarna har jag gärna en olja i topparna för att återfukta. Gillar den här från Löwengrip (på mega-rea här) som luktar väldigt gott. Olaplex No 3 (här) använder jag som en ordentlig kur när håret känns torrt. Den ska sitta i 10-15 minuter INNAN man tvättar håret, så det är lite tidskrävande, men perfekt i bastun.

Den här inpackningen från Redken (här) köpte jag första gången 2009 och har nog använts minst en gång i veckan sedan dess. Den är GRYM! Brukar använda den varje gång jag tvättar håret och ibland en extra gång då jag endast kör inpackning och inget schampoo. Låter den sitta i minst 30 min, men gärna över natten. Utöver detta använder jag i princip inga stylingprodukter. Tror knappt jag någonsin ägt ett hårspray, däremot är plattången min fiende som jag gärna skulle vilja göra mig av med.

 

Fick en fråga hur det fungerar med träning och om inte håret blir smutsigt efter svettig träning. Jag tvättar inte håret efter varje träningspass, långt i från. Ofta sköljer jag håret eller så låter jag det bara vara, och det kanske låter konstigt men jag tycker faktiskt inte att det är speciellt smutsigt efteråt. Men allt handlar såklart om att VÄNJA sig vid det.

Ett extra plus med att tvätta håret sällan är att det inte blir lika uttorkat. Schampoo är ju en mästare på att torka ut vårat stackars barr och om man som jag, avskyr att klippa sig, är det ett måste att hålla håret återfuktat och undvika torra toppar. Jag klipper mig ca en gång om året (nu var det drygt 16 månader sedan),  men kan fixa till det här hemma med en sax om det känns slitet. Ni hör ju, jag lägger varken ned mycket tid eller pengar på mitt hår på grund av både snålhet och lathet, men trots det är det nog det jag är mest nöjd med på min kropp. När jag slutade amma tappade jag SÅ mycket hår, såg helt sjukt ut men de senaste månaderna har det, tack och lov, växt som ogräs. Ska dock boka in en klipptid efter sommaren, all sol och bad gör ju sitt.

 

Har ni fler frågor svarar jag gärna i kommentarsfältet <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. c

    Lyxigt att kunna göra så! Har också försökt i flera år men tror att jag har för fina hårstrån. Funkar säkert bäst när man har tjockt hår ?