Nathanelle

RECEPT: CHILI SIN CARNE.

Här kommet ett smarrigt recept. Vet att ni uppskattar det. Jag äter nästan bara vegetariskt och är alltid på jakt efter nya goda recept. Detta är ju en klassiker i ny tappning, som jag faktiskt aldrig lagat förut. MEN så gott! Jag tog det vi hade hemma och det blev en löjligt god variant.

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili (efter smak)
2 burkar hela skalade eller krossade tomater
1 burk á 400 gram kikärtor
1 burk á 400 gram kidneybönor
1 burk majs
1 burk (33 cl) mörk öl
1 msk honung
Paprikakrydda
Spiskummin
Cayennepeppar
Salt & peppar

 

Fräs lök och vitlök i lite olja. Tillsätt hackad chili, tomater, bönor, kikärtor samt öl och låt koka upp. Smaka av med kryddor och honung. Jag gillar min stark! Låt puttra så länge du hinner, ju längre desto bättre. Häll i majs sista fem minuterna och servera med en klick creme fraiche, valfria grönsaker, avokado och persilja. Vi åt vår tillsammans med pitabröd.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.