Nathanelle

FEMTON MÅNADERS TROTSEN.

n

n

Det här lilla livet blir femton månader i veckan som kommer och herregud – nu är det intensivt! Det pendlar mellan högt och lågt varje timme. Tålamod behövs milt sagt. Han kan gå ifrån att skratta helhjärtligt till att skrika och slänga sig på golvet i ren förtvivlan, allt inom loppet av få minuter. Elliot har precis gått igenom näst sista fasen i wonder weeks -appen och det är visst nu han försöker alla olika sätt att få sin vilja igenom. Får han den genom att skika? Genom att förhandla eller genom att be snällt. Det gäller alltså redan nu att sätta regler men det är inte lätt vill jag lova. Till och med hans fröken i förskolan sa att han var en väldigt bestämt typ. Undrar vem han fått det från…  Men det är bara kämpa sig igenom raseriutbrotten för jag vägrar ha en bortskämd, skrikig unge. Har ni också barn i den här åldern just nu? Kan vi inte hålla ihop, haha. 

Förutom det är han världens snällaste och gosar mer än gärna. Han älskar att ligga och läsa bok tillsammans, men favoriterna är forfarande hans bilar som han kan köra runt med här hemma i flera timmar. Han har dessutom börjar arrangera och organisera sina leksaker och det är så gulligt när han ska radda upp alla bilar bredvid varandra eller ställa hans badankor i rad och vända dem tills alla står lika. 

Språket har verkligen börjar komma igång. Senast igår sa han “igen” när han ville att jag skulle fortsätta sjunga och nyss pekade han på sin kopp och sa “vand” som är danska för vatten. Det är absolut inte ofta han säger rätt ord, men jag kan märka att han verkligen försöker och gör nya ljud varje dag. 

Han är och har alltid varit en väldigt aktiv kille. Idag har han tillexempel sprungit upp och åkt ned för vår hemmagjroda rutschkana, som vi har byggt med en madrass som ligger i fönstret, säkert femtio gånger. För bara någon minut sedan flög han ned från soffan med ansiktet i golvet och tidigare på förmiddagen fick han en ordentlig fläskläpp när han skulle upp i vår säng. Herregud alltså, en tuff liten kille som ger mig stora ringar under ögonen men så mycket kärlek.

n

n

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.