Nathanelle

EN TISDAG.

n

Efter frukost drog jag med mig Elliot på en skön promenad. Han blev dock supergrinig tillsist så jag fick skynda mig hem. Tycker det är så jäkla svårt med kläder såhär års. Han var varm i nacke och på kroppen men hade iskalla händer när vi kom hem. Helt omöjligt att veta om han är för varm eller kall. Pust..

n

n

Innan vi gick ut kom posten med två stora paket från H&M och Zara. Hittade massor av fint till Elliot på rean, bland annat den här härliga jackan från Zara.

n

n

n

När vi kom hem var det lunch-tid och jag satte igång med ett par goda vegetariska biffar. Blev inspirerad av Sofie och gjorde en variant med kikäror, gröna ärtor och fetaost.

n

n

1 burk kikärtor
200 gram tinade gröna ärtor
2 klyftor vitlök
100 gram fetaost
1 ägg
0.5 dl ströbröd
1 dl glutenfritt havremjöl (eller annat mjöl)
Basilika
Persilja
Saften från 1/2 citron
Salt & peppar

Mixa ihop allt med en stavmixer och forma till biffar. Stek på medelvärme i kokosolja och lite smör tills de är gyllenbruna.

n

n

Lilla hjälpredan skulle såklart vara med och titta på när mamman gjorde mat. Han hjälper till med ALLT. Städa, plocka ur diskmaskinen, hänga tvätt osv. Det får gärna hänga kvar kommande två decennier, hehe.

n

n

Dessa biffar blev faktiskt supergoda! Perfekt att göra med det man har hemma och tillsätta olika kryddor. Gott med blomkål eller broccoli också. 

n

n

Elliot älskade dem och slukade en hel till mellis. Hur bra att få i barnen massa nyttigheter genom goda biffar.

n

n

Sen spenderade vi eftermiddagen inomhus med lek och mys i soffan. Till middag gjorde jag en supergod soppa, ni får receptet imorgon. Kram på er och ha en fin kväll!

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.