Nathanelle

PHILIPS LUMEA IPL PRESTIGE – RECENSION.

Inlägget presenteras i samarbete med Philips och Buzzador, men åsikterna är mina egna.

n

n

Nu börjar det bli dags att utvärdera hårborttagningsmaskinen från Philips som jag fått testa via Buzzador i ett par månader. Såhär skriver Philips själva om produkten:

“Den ljusbaserade IPL-tekniken (Intense Pulsed Light), är samma teknologi som används på professionella skönhetssalonger, med skillnaden
att Lumea IPL inte är permanent hårborttagning, du måste upprepa behandlingen ungefär var åttonde vecka. IPL är en ljuspulsbehandling som når djupt ner i hårsäcken och försätter den i en vilofas, vilket saktar in hårets återväxt och efter en tids behandling ger en hårfri och
silkeslen hy i upp till åtta veckor. Philips Lumea Prestige innehåller även en SmartSkin-sensor för att fungera så effektivt som möjligt för olika hår- och hudtyper. Genom ett knapptryck kan användaren mäta hår- och hudförutsättningar samt anpassa inställningar för att uppnå ett så effektivt resultat som möjligt.”

Jag har använt Phlips Lumea IPL Prestige på underbenen och överläppen sedan april månad. Till att börja med varannan vecka och nu de senaste veckorna har jag använt den ca en gång i månaden.

Fungerar den? Ja, den fungerar. Men den kan inte användas uteslutande som hårborttagningsmetod. Håret växer tillbaka – bara färre hårstrå och långsammare. Vanligtvis på semester brukar jag t.ex raka mina ben ca varannan dag för att känna mig bekväm. På vår senaste semester rakade jag benen en gång på hela veckan. Hårstråna blir allt mer glesare och det syns inte alls lika mycket som förr. Väldigt skönt! Man skulle såklart önska att den höll håret borta för evigt, men ju mer jag använder den desto färre hårstrå kommer, så tiden får helt enkelt utvisa om de försvinner helt. OBS på att huden inte får utsättas för solljus två veckor efter användande. Dessutom fungerar den inte på tunt och ljust hår.

Plus:

Den fungerar!
Snygg design
Enkel att använda

Minus:

Kan inte användas uteslutande som hårborttagningsmedel
Det är lite knepigt att komma åt överallt på benen
Man kan inte se vart man redan har varit vilket gör det lätt att missa ställen
Priset är skyhögt – 6000 kr hos Philips
Det tar lite tid, ca 10 min för underbenen, och batteriet räcker inte, men som tur väl fungerar den med sladden i
Kanske lite jobbigare än att bara raka benen i duschen, men värt det
Fungerar bara på mörkt hår
Man får inte sola huden de två kommande veckorna efter man använt den

n

n

Extra tillbehör för ansikte samt intima delar.

n

n

Summa summarum, jag önskar att jag börjat använda den på hela kroppen direkt för det är verkligen skönt att slippa all hårväxt.
Skulle jag köpa den själv?
Om priset var mer humant – ja. Har man råd är det en bekväm investering, men inte ett måste.

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.