Nathanelle

MAT OCH SÖMN DE FÖRSTA FEM MÅNADERNA.

n

Tänkte att jag skulle skriva lite om Ellios mat-och sovvanor då jag fick en önskan om det. Vi kan väl säga som såhär – sömnen förändras HELA tiden. De första två månaderna sov Elliot hela natten utan att vakna. Det var lyx, haha! När han blev två månader började vi natta honom i vår säng vid 18-19 (innan var han alltid uppe till vi gick och la oss) vilket gav oss egentid på kvällarna – en sådan frihet! Han har sovit i vår säng tills han blev ca fyra månader. Supermysigt men inte optimalt. Man sover på 45 cm och vaknar till hela tiden. Flyttade in hans spjälsäng bredvid vår säng och där sov han till och från om nätterna. Sedan i fredags har han börjat sova i sitt eget rum. 

Det är så skönt att ha tagit tillbaka makten över sin säng, hehe och att slippa smyga som en galning när man ska lägga sig. De senaste två månaderna har han vaknat i snitt fyra-fem gånger per natt vilket är sjukt jobbigt, men man vänjer sig på något konstigt sätt (amnings-
hormoner?). Efter att han börjat sova i eget rum har det dock minskat till 2-3 gånger så jag har hopp om framtiden, hehe.

n

n

n

Sådan söt tröja som Elliots gammelfarmor stickat <3

n

Jag ammade fullt tills att han blev fyra månader, ca var tredje timme dygnet runt. När han var fyra månader började han få en flaska ersättning innan han ska sova för att försöka få honom att sova bättre om natten. Kan dock inte säga att det hjälpt speciellt mycket, men vi fortsätter. En mysig stund på kvällen och dessutom skönt att pappan kan mata och natta honom. Sedan ett par dagar tillbaka har vi bytt ut förmiddagsamningen mot gröt eller annan mat. Idag fick han till exempel morot/ärt/päronmos och han älskade det och åt en hel portion! Gröten får han också en hel portion av men brukar äta runt hälften än så länge.

Tanken är att trappa ned på amningen och upp på maten när han börjar närma sig sex månader och så snart som möjligt få honom att äta samma mat som oss.  Skulle hemskt gärna sluta natt-amma men orkar inte riktigt ta den kampen ännu. Tänker att det kommer naturligt när han börjat äta mer mat, men vi får se. Ingen stress även om det skulle vara skönt att få sova en hel natt  ?

n

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.