Nathanelle

SVAR PÅ ERA FRÅGOR.

Hur kommer det sig att du flyttade till Köpenhamn?

Jag flyttade hit 2010 efter att ha jobbat i Grekland en sommar där jag mötte en dansk kille. Vi gjorde slut så småningom men jag stannade i Köpenhamn.

Hur är det att som svensk söka jobb där?

Jag har upplevt det ganska lätt att få jobb. Speciellt i servicebranschen. Vet inte hur det är med högre positioner då jag inte sökt något inom min utbildning ännu men det är ganska lätt att jobba sig uppåt.

Tyckte du att språket var ett problem i början?

Visst var det svårt att lära sig, men minns inte att jag tyckte det var ett jättestort problem. Det funkar med lite engelska och svenska i början, men visst är det skönt att kunna förstå och prata flytande danska. Det underlättar det mesta.

Hur är det att vara svensk i Köpenhamn?

Tänker inte så ofta på att jag är svensk i Köpenhamn. Det känns ganska naturligt, har ju bott här i sex år nu ?

Jag tänkte fråga hur tänker ni inför framtiden? Vad och var vill du jobba med? Var tänker ni bo?

Jag utbildar mig till arbetsterapeut och har 1 1/2 år kvar. Efter det planerar vi att flytta till Sverige, vart vet vi inte ännu, men i södra Sverige blir det nog, och sedan hitta ett jobb som passar min utbildning.

Kommer du börja träna igen?

Självklart! Längtar tills jag får komma igång! Har börjat så smått med knipövningar och plankan. Löpningen får vänta tills iallafall efter återbesök hos läkaren som är åtta veckor efter födseln.


Kan man få se en rundtur i din nya lägenhet?

Ja visst, någon gång när det är städat ?

Blev du avskräckt av att kunna föda igen?

Till att börja med – ja. Det gjorde så jävla ont, haha. Men nu kan jag nog tänka mig att göra om det ?


Blir det många ombyten på bebisen per dag? Tycker du man behöver mycket kläder i början? 

Helt galet många ombyten. Tvättar en maskin om dagen och det blir minst tre ombyten för Elliot. Alltid är det något som kladdar ned, haha. Tycker inte man behöver så värst mycket kläder. Men bodies går åt som smör här hemma.


Hur går det med amningen? Känns det bra?

Det går okej. Har haft ganska ont i bröstvårtorna och tyckt att det varit sjukt jobbigt att amma, men nu börjar det bli bättre och ibland riktigt mysigt. Speciellt att ligg-amma i sängen. Men visst är det sjukt jobbigt för rygg och nacke och tar upp extremt mycket tid. Just nu ammar han ca en halvtimme åt gången varannan timme, så man har inte tid till så mycket annat.


Vad har varit det bästa och det sämsta med din graviditet? 

Det bästa var att känna hans sparkar varje dag. Det sämsta var hur jag sov i slutet av graviditeten. Så galet jobbigt att ligga på sidan och behöva kissa flera gånger per natt när gjorde både ont och var tungt att komma upp hur sängen.


Hur är det efteråt med läkning och så vidare?

Ja, det tar sitt lilla tag. Tog väl 2-3 veckor innan man kunde torka sig på toaletten utan att det gjorde ont. Är fortfarande inte helt läkt men har inte ont mer iallafall.

Var det som du trodde att bli mamma? Jobbigare/lättare? Vad är jobbigast? 

Jag känner faktiskt att mamma-rollen känns helt naturlig för mig. Jag har drömt om detta så otroligt länge och är så glad att äntligen ha min lilla son. Men gud, visst är det jobbigt! Jobbigast är att behöva amma på natten när man är dödstrött, att höra honom skrika och inte veta vad som är fel eller vad man ska göra och att inte ha samma tid som förut. Men det är det värt <3

Hur ser du på träning efter en graviditet? Vad ser du mest fram emot?

Att komma igång med löpningen! Saknar det så otroligt mycket. Och så vill jag gärna komma i mina gamla byxor även fast jag inte känner någon stress eller hets att komma i form igen.

 Är lite nyfiken på er vagn! Är ni nöjda?

Tja, till och från. Gillar att den är superlätt att köra, smal och man kommer runt lätt. Däremot ogillar jag den lilla förvaringen och så tycker jag att den känns billig i materialet. Hade jag köpt en ny vagn nu hade jag satsat på en Stokke Trailz.

Undrar bara hur du tänker ifht sjukdommar och rs-virus med bebis, iom att ni är en del på stan och i butikker/cafeer?

Helt ärligt har jag faktiskt inte tänkt på det så mycket. Men jag låter inte främmat folk hålla i honom och är noga med att tvätta och sprita händer.

Skulle vara intressant att veta hur ni har delat upp och har bestämt gällande föräldraledigheten?

Jag ska vara hemma till slutet av augusti och sedan tar Kasper över och är hemma tills han börjar dagis. Man har mycket mindre föräldrarledighet i Danmark än i Sverige, tror man har 46 veckor, men vi ska pussla så gott det går. Jag pluggar ju så kommer vara hemma ganska mycket ändå. 

När hoppar du på dina studier igen?

I augusti 2017!

Hur är din mage nu jämfört med innan graviditet? Hänger huden mer eller syns musklerna igen?

Den har gått tillbaka väldigt bra. Kroppen är fantastisk! Men visst är huden nere på magen ganska degig och nej, inga magmuskler syns till, hehe ?

Det låter som att du har haft en relativt smärtfri/problemfri graviditet om man säger så, utan så mycket illamående och sånt. Stämmer det?

Ja, jag kan inte direkt klaga på min graviditet. Är väldigt tacksam att den var så problemfri. Kan räkna på en hand hur många dagar jag mådde illa. Värst var ryggsmärtorna men även dem var ganska lindriga.

Hur upplever du mamma livet hittills? 

Tufft men underbart! Otroligt vilken kärlek man kan känna för sitt barn.

När vill du/ni bosätta dig i Sverige? Vet att du skrivit om att det är planen senare. Tänkte eftersom ni nyligen flyttat till större osv.

När jag är klar med min utbildning så det borde bli någon gång under 2019.

Hur länge har du och Kasper varit ett par och hur träffades ni?

Vi jobbade tillsammans redan från 2010 men det var inte förrän drygt ett år senare som det slog gnistor på en personalfest, hehe. Vi har snart varit tillsammans i fem år. Bästa i mitt liv!

Med vad/vart vill du jobba när du är klar med utbildningen? 

Jag vill jobba som arbetsterapeut men vet ännu inte vart. Tycker det är väldigt spännande med neurologi men skulle även kunna tänka mig att jobba med barn. Vi får se vad som finns helt enkelt ?

Vad är din syn på träning och hälsa? Skulle vara kul med mer hälsosamma recept och kanske tankar kring just det ämnet.

Jag älskar både att träna och äta hälsosamt, men tror att en balans i livet är viktigast. Det finns massor av recept i mitt arkiv, just nu är det omöjligt att få tid till att laga något fancy ?


n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.