Nathanelle

RAW.

 

Jag berättade ju hur inspirerad jag blev till att baka rawfood. I Bali var vi i en fantastisk by som heter Ubud, där det kryllar av vegan/rawfood-ställen, härliga caféer och yogashops. Tror ni jag var i himmeln? Vi stannade till på ett ställe som hette Café Atman där de hade SÅ mycket gott! Här åt jag en chokladtårta som var gjort på rödbetor, kakao, avokado, palmolja och palmsocker. Den var så god! Till det hade de massor av härliga juicer, vegan-glass mm. 

 

 

Idag passade jag på att göra rawfood-bollar som blev grymt goda. Ovan ser ni ingredienserna, men egentligen kan man testa sig fram med det man har hemma. Receptet hittar ni nedan.

 

 

 

En matberedare står högst upp på min önskelista. Jag har en grym mixer men tyvärr kan den inte mixa nötter utan vätska, så det var bara att ta fram morteln och banka på. Härligt för mina grannar ?

 

 

 

Så goda och fulla med nyttigheter. Här kan man snacka om att njuta med gott samvete.

 

 

 

1 dl hasselnötter
1 dl mandlar
7 dadlar
1 msk kakaonibs
1 msk jordnötspulver (länk)
0.5 dl bovete
2 msk smält kokosolja
1 msk chiafrö
0.5 dl kokos
1 msk kakao
agavesirap till sötning efter smak
vatten efter hand

 

Mixa allt i en matberedare (eller mortla nötter och kakaonibs samt hacka dadlarna) och rulla till bollar. Rulla i valfri topping t.ex chiafrö, gojibär, kokos eller mörk choklad.

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.