Nathanelle

GREEN ONES.

Jag får nästan varje dag frågor om vad mina gröna juicer innehåller, och det varierar lite från dag till dag och vad jag har i kylskåpet, men det finns en del grund-regler som jag brukar följa. Förutom det så gäller det som med alla drinkar och mat – smaka dig fram! 

 

 

Dagens smoothie-bowl innehåller det ni ser ovan. För att få den tunnare använder jag mig av vatten. Ca en dl när jag gör juice och hälften om jag gör smoothie-bowls.

 

 

 

Bara att mixa och hälla upp! Jag anävnder mixer istället för juicemaskin av flera skäl. Dels är den betyligt enklare att göra ren. Dessutom får man med alla nyttigheter istället för just bara juicen. Juicemaskin är bra till t.ex morötter, äpple och rödbetor, men när man ska ha banan, spenat och liknande är mixern bättre.

 

 

Tadaa!

 

Grund-regler för alla drinkar är att det ska vara en balans mellan sötma och syra. Det gäller även gröna drinkar och där gäller det att testa sig fram och se vad man gillar.

 

För syra: Citron, kiwi, lime, syrlig frukt

För sötma: Banan, melon, gurka

För fyllighet: Banan, avokado, nötter och frön

För superboost: Spenat, grönkål, ingefära, blåbär, acaipulver, vetegräs, spirulina, chiafrö, gojibär

För utfyllnad: Gula frukter såsom mango, ananas mm, äpple, gurka, selleri, bär

 

Tips! Frusna bär och grönsaker är billigare och fungerar precis lika bra som färska. Använd gärna fryst spenat, färgen blir lite annorlunda men smakar likadant. Jag fryser gärna in skivad banan för extra krämighet och kyla i drinken. Skål!

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.