Nathanelle

MÅNDAGS-TRÄNING.

 

Jag tror inte ni förstår hur skönt det var att vara tillbaka på gymmet idag. Hade så mycket energi och hade kunnat hålla på hur länge som helst. Får lite frågor om hur jag har tänkt att lägga upp träningen efter marathon och just nu är planen följande. Lägga på mer styrka och bygga upp muskler i ungefär 1 1/2 månad och sedan deffa inför Bali sista veckorna. Får se om jag pallar hålla en sådan strikt träning, det ska ju få plats till det jag tycker är roligast också och det är fortfarande löpningen. Och yogan såklart. Så jag har tänkt mig att köra två styrkepass (ett rent benpass), 2-3 löppass (intervaller/långpass) och ett yogapass. Sammanlagt på ca fem dagars träning i veckan. 

 

Det viktigaste för mig är fortfarande att jag tycker det är kul att träna. När jag inte har lust att köra styrketräning skiter jag i det, samma när det kommer till löpningen. Att pressa sig kan vara bra om man är ovan att träna men när man vet vad sin kropp mår bra av och behöver så ser jag ingen anledning till att tvinga sig själv träna ben när man hellre vill yoga t.ex.

 

 

Idag körde jag igenom kroppen med lite övningar. Det blev bicepscurl, raka marklyft, toes to bar, chins, mage i maskin och lite fler magövningar på boll. Därefter testade jag knäna med 10 minuters långsam jogging. Kändes okej men nu efteråt är jag lite öm i knäna. Efter det körde jag en lång stretch. Testade att gå ned i split idag igen och en veckas vila har gjort sitt, gick betydligt bättre än förr och nu är det inte långt kvar. Split och stå på händerna är mina fortsatta mål för detta år. Marathonet har ju ett vackert “check” efter sig.

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.