Nathanelle

MÅNDAG.

Hallå på er! Skönt att börja skolan idag igen även om det bara var två timmar, har i princip ingen skola de kommande fyra veckorna utan ska mest läsa upp till tenta. Efter skolan åkte jag hem, jag och min kille fick feeling och började planera massa inredning. Ska bland annat måla sovrummet, köpa ny sängstome och nya garderober. Ska bara hitta pengar ? 

 

 

Efter det gick vi ut på en promenad, kikade pris för målarfärg osv och köpte mat. Jag äter ju som ni vet i princip aldrig rött kött, men idag hade jag lovat min kille steak (det är jag som lagat mat hemma, min kille diskar – jämdställhet for the win!). Han fick det ifall vi åt med sallad och inte massor av fet mat till, tycker man blir så otroligt svullen och mätt efter rött kött med tillbehör. Vi köpte entrecote och jag la den i marinad av färska kryddor, vitlök, olja och honung och så gjorde jag hemmagjort kryddsmör med timjan, rosmarin, och vitlök. Bara mortla, blanda med smör och rulla ihop till en rulle – in i frysen och skiva. 

 

 

Stekte köttet medium rare och holy moly vad gott det blev. Gör ju aldrig kött så är inte så bra på att få till rätt stekgrad, men dessa blev helt perfekta. Så otroligt gott med smöret på toppen och så en god sallad med extra allt. Lite skyr med mynta i som sås och så ett glas vin – måndagslyxen är viktig för oss då helgerna går till jobb.

 

Sveriges mästerkock nästa!

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.