Nathanelle

MEATFREE THURSDAY.

 

 

 

Ni vet när man free-stylar i köket och det blir sådär jäkla skitgott?! Idag gjorde jag en spenatsoppa som blev otroligt god – så mycket smak! Jag körde bara på känsla och följde alltså inget recept men kan försöka skriva upp det lite snabbt. Använde det ni ser på första bilden. Fräs en halv lök, två schalottenlökar och en vitlöksklyfta i lite olja. Tillsätt en halv skivad fänkål. Fyll upp med vatten och en grönsaksbuljongtärning. Tillsätt fyra bollar fryst spenat, basilika, gräslök, salt, peppar och riven muskot. Koka upp. Häll över i en blender och mixa slätt tillsammans med massor av färsk spenat. Koka upp igen, tillsätt lite matlagningsgrädde och smaka av med kryddor. Kokade ett ägg till och hade i en matsked creme fraiche. Grymt gott!

 

Jag försöker äta vegetariskt minst en gång i veckan och ofta blir det iallafall ett vegetariskt mål om dagen. Äter aldrig rött kött (kanske 1-2 gånger om året), någon gång nötfärs om jag gör burgare, och försöker äta mycket kyckling och fisk istället. Känns mycket bättre för både kroppen och miljön. Försöker köpa så mycket ekologiskt som möjligt, mest grönsaker, frukt, kyckling och mjölk. Ekologiska ägg tycker jag tyvärr är alldeles för dyrt. Hur gör ni?

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.