Nathanelle

EN FRÅGA.


Fick en fråga som jag tänkte jag kunde svara på.

 

Har du några mål med din träning just nu? har du några träningsförebilder?? SKulle vara kul om du skrev ett inlägg om varför du tränar generellt, både specifika mål men också hur du ser på träning i stort. Du är en stor inspiration!

 


Jag har sällan mål med min träning tyvärr och oftast är de då kortsiktiga.
Några av mina förra mål har t.ex varit att kunna göra toes to bar och chins. Chinsen är fortfarande svåra med toes to bar gör jag lätt. Mina mål just nu är mest i samband med yogan där det handlar om att kunna gå ned i split – något som varit mitt mål i flera, flera år – samt att kunna stå på händer. Hittade faktiskt tekniken till det sistnämnda i veckan så det är på god väg. Mitt sista mål är att kunna fullföra Köpenhamns marathon som jag anmält mig till i maj. Inte på någon speciell tid, utan bara fullföra det, det är det viktigaste.

 

På god väg..

 

Jag tränar för att jag alltid har tränat. Min familj har alltid tränat. Har spelat fotboll, handboll, basket, innebandy, dansat flera år och testat det mesta. På gymmet började jag när jag var femton och började väl löpträna någon gång på högstadiet tror jag. Det är en del av min vardag och lika viktigt som att borsta tänderna på morgonen. Tränar ca 4 dagar i veckan och de dagar jag inte tränar försöker jag iallafall få in en promenad eller kör lite yoga och flexibilitets-träning hemma. Självklart kan jag också ha en slapp-dag och äta skit, men jag vet att jag inte mår bra av det så jag försöker äta hälsosamt de flesta dagar och få in någon form av träning. Bäst mår jag när det hela kör men ibland måste man ju unna sig ?

 

När folk säger till mig att de inte tränar tycker jag att det är väldigt konstigt. Det är i princip som att säga att de inte duschar. Förstå mig rätt, men det är så “normalt” för mig att träna och att ha det som en rutin, så folk som inte tränar förstår jag inte riktigt. Vill man inte ta hand om sin kropp och bygga upp en stark bas för att klara sig igenom livet på bästa sätt, utan skador och sjukdomar som stammar från fysisk ohälsa? Jag kan förstå att man inte älskar att löpa eller lyfta vikter, men det finns träning/motion för alla och orkar man inte röra på sig och ta hand om sig själv kan man lika gärna lägga ned. Det är livsviktigt. Det finns en man på mitt gym. Han är säkert 75-80 bast men tränar flera dagar i veckan, lyfter vikter och löper – han är min idol!

 

Kom gärna med kommenterer till varför / varför inte ni håller med.

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.