Nathanelle

SVAR PÅ FRÅGOR.

Här kommer svaren på de flesta av frågorna från frågestunden. Fortsätt gärna att fråga men då svarar jag i kommentarsfältet.

 

Tänkte höra med dig om du har något mer konkret mål med din träning? Jag menar du är ju redan nu sjukt fit och vältränad och tänkte på vad du vill förbättra, om det finns? Eller om du bara vill behålla din form som den är? Sedan undrar jag vad du hittar din motivation till att träna och äta rätt varje dag?

Jag har i princip aldrig haft något mål med min träning mer än att jag älskar att träna, mår bra av det och såklart vill ha en snygg kropp. På senaste tiden har jag dock blivit sugen på lite mer muskler så det är mitt mål nu. Absolut inte bli någon muskelknutte men försöka forma min kropp, få mer definerade armmuskler och få magmusklerna att komma fram. Gillar även att ha små delmål som t.ex att klara antal chins eller toes to bar osv.

Jag har det ganska lätt tycker jag som älskar att träna och ser det som samma självklarhet som att borsta tänderna. En dag utan träning är en dålig dag liksom. Såklart någon vilodag då och då men då försöker jag komma ut på en promenad eller liknande. Gillar inte att sitta still 

 

Som jag fattat de så jobbar du kväll/natt och de kanske din kille inte gör?! Hur fixar ni de tillsammans när ni isf jobbar så olika och du kanske sover länge och han jobbar och ni kanske inte ses så mycket. Hur får ni de att funka?
 
Vi jobbar faktiskt delvist på samma jobb och dessutom i samma branch så vi har samma arbetstider. Men visst är det jobbigt då och då, speciellt eftersom vi ofta jobbar olika dagar och som sagt sover länge om dagarna och jobbar nätter. Men vi har för det mesta hela morgnarna och dagarna fram till tre-fyratiden tillsammans då vi brukar träna och umgås. Har dock bara max två kvällar tillsammans i veckan vilket är lite för lite, men det gör också att man uppskattar de kvällarna och myser lite extra. 
 
 
934733_10151609290100921_534200660_n
 
Du verkar vara en go tjej som är så glad. Har du några tips på hur man ska tänka framåt och glömma de dåliga som varit. Hur man ska få bättre självförtroende och kunna ha en leende på läpparna oftare?
 
Bestäm dig för att rensa ut i livet. Ta bort det du inte gillar om det så är vänner, ett jobb, dåliga vanor eller liknande och hitta ljusglimtarna i ditt liv. Gör någon du älskar varje dag och sätt guldkant på din vardag. Jag tycker ibland att mitt liv är skittrist, speciellt här i Danmark långt i från mina vänner och familj, men då försöker jag komma ut och göra någon jag verkligen gillar. En effektiv dag t.ex gör att jag somnar med ett leende på läpparna. Däremot en dag hemma i soffan och endast jobb är inte lika kul. Hitta det du gillar och gör det så mycket du bara kan. Livet ska ju vara kul!
 
 
Hur länge har du bott i Danmark och hur kommer det sig att du flyttade? Varför trivs du så bra i detta land tycker du gentemot Sverige?
 
Jag flyttade hit i november 2010, så tre år blir det nu. Flyttade hit efter att jag hade varit på Kos och jobbat i fem månader och träffade en kille (mitt ex) som var dansk. Ville testa på något nytt och flyttade helt enkelt hit och fick jobb genom kontakter. Älskar Köpenhamn och människorna här. Det är som en liten stad i en storstad och männsikorna är så genuina, glada och har lite av en ”ta dagen som den kommer”-anda. Sedan har jag ju min karl som håller mig kvar här, men flyttar gärna tillbaka till Sverige en dag eller till ett annat land.
 
 
Varför du bor i Danmark? Vad tycker du om att bo där?
 
Jag brukar säga att jag inte bor i Danmark. Jag bor i Köpenhamn. Det känns närmare så, haha. Jag älskar staden, det är min stad, men det har inte alltid varit lätt att vara ung svensk här med ett system man inte förstår sig på och inte riktigt någon att fråga om hjälp. Men tre år senare känner jag mig helt hemma och allt är på sin plats.
 
 
Undrar lite hur du tänker rörande hur du äter? Äter du LCHF? Eller äter du vad du känner för? Tänker du på din vikt? Hur ser du på kropp och ideal? 
 
Jag äter inte LCHF. Snarare LCHQ (Low carb high quality). Gillar inte hur min mage reagerar på för mycket kolisar men det är ingenting jag är rädd för eller undviker helt. Försöker skippa det så gott det går till middag och när jag äter hemma. På jobbet är det svårt att undvika tyvärr, men äter mig hellre mätt på protein och fiberrika grönsaker än pasta och potatis. Älskar dock rotfrukter, bulgur och quinoa i min mat. Äter alltid kolhydrater till frukost för att få energi för hela förmiddagen.
Jag tänker absolut aldrig på min vikt. Tycker det är fullständigt oviktigt hur mycket jag väger. Tror inte jag vägt mig på flera år. Däremot tänker jag på hur min kropp ser ut men det är missnöjd med min kropp och om jag är det är det bara för någon dag. Tror det där är något som kommer när man blir lite äldre (nu är jag ju inte direkt gammal, men ni kanske fattar – jag är ju inte sexton liksom) det är liksom lite skitsamma. Så länge man är nöjd med sig själv tycker jag. Och är man inte det får man göra något åt det. Antingen sin kropp (träna/äta bättre) eller sitt huvud (självkänsla!). 
 
 
Jag undrar väl kanske mest över recept på dina smoothies för de ser så jäkla goda ut, alltså lite mer hur mycket av allt du tar, är värdelös på att höfta.
Ska försöka bli bättre på att skriva ut det då, men jag kör alltid på känsla, ibland blir det skit men oftast gott 
 
 
 
Kan du inte visa dina tatueringar? Vad har du för några?
 
Jag har två tatueringar. Min första på handleden gjorde jag när jag var 18. Det står Hermanas som betyder ”systrar” på spanska och tre stjärnor för mig och mina två systrar. Min andra taturering gjorde jag på Kos 2010, mitt namn under bröstet av ingen egentlig anledning. Tycker det är snyggt och lätt att gömma om jag skulle tröttna 
 
 
1be819cd46d01fa9dcf0f3fbc812d037
 
Hur tycker du man ska börja när man vill komma igång med träningen, är det som alla andra säger ”börja med en promenad eller två i veckan” osv?
 
Promenader är absolut bra att starta med, men framför allt tycker jag man ska hitta något man gillar att träna. Hitta en träningskompis som ligger en nivå högre än dig och låt denne person dra dig med. Det västa du kan göra är att börja med fem pass i veckan på en gång. 1-2 gånger i veckan är lagom att starta med.
 
 
Hej! Jag är lite nyfiken på om du har någon ”plan”/träningsupplägg med din träning. Vad jag har förstått så splittar du olika muskelgrupper? Kör du bara lite vad du känner för eller är det ex bröst på tisdagar, ben på torsdagar? 
 
Nej, det kan jag väl inte säga att jag har. Det stämmer att jag delar upp muskelgrupperne, oftast ben en dag, mage/rygg och armar/axlar/mage nästa. Så kör jag kondition alla dagar utom då jag kör ben, så det blir ca 4-5 pass i veckan. Men det beror helt på vad jag är sugen på att köra, kör ju såklart aldrig samma muskelgrupp två dagar i rad förutom möjligtvis mage då.
 
2012-03-21
 
 
Vilka är dina största intressen?
 
Vilken svår fråga! Faktiskt! Jag älskar ju att träna och ta hand om mig själv. Finns inget bättre än att träna och så komma hem och duscha, fixa med ansiktsmask, hårinpackning och allt sådant. Det är verkligen ett starkt intresse jag har. Sedan gillar jag att fota, älskar att hålla på med musikal, dansa och sjunga, var dock alldeles för länge sedan jag gjorde det. Får väl plocka upp det någon gång i framtiden. Målet är att hitta ett jobb där jag får jobba med det jag brinner för. Första steget är bara att hitta vad det är. Svårt det där..
 
 
Hur länge har du tränat? 
 
Har hållt på med sporter sedan jag började skolan och alltid varit aktiv. Började träna på gym så fort jag fick – när jag fyllde femton – och har hängt där sedan dess. Har hållt på med allt ifrån fotboll till balett och gått igenom det mesta. Styrketräning och löpning är det jag älskar mest 
 
 
Collage1
 
Blir du ofta sugen på att käka ”onyttigt” som snacks / godis eller liknande?
 
Nej, faktiskt inte – tro det eller ej. tror jag har jobbat bort mitt sötsug genom att äta hälsosamt. Blir jag sugen så äter jag det och jag har inga problem med att äta en hel chipspåse en kväll om jag känner för det. Det kan dock lätt bli en vana, att ”så fort jag har ledigt så ska en chipspåse med hem”. Det har hänt med både chips och läsk men då är det bara sluta. Jag och min kille köpte alltid cola light innan men för ett par månader sedan bestämde vi (jag) oss för att sluta dricka läsk. Så ohälsosamt! Så nu är det bubbelvatten med citron som åker med hem och jag dricker hellre ett glas vin för att mysa till det på kvällen än att äta en skål med chips eller godis. Sötsaker (bullar/kakor) gillar jag inte alls och äter vääldigt sällan.
 
 
 
Följer du något kostupplägg?
 
Följer väl mitt egna kostupplägg som bygger på mat som får mig att må bra i både kropp och själ. Älskar att laga mat och att göra nyttiga maträtter, hitta nya ingredienser och smaker.
 
 
Har börjat gymma, tränar ungefär 3-4 gånger i veckan, mitt mål är att gå ner i vikt och jag tänkte i samma veva börja äta och leva mer hälsosamt. Hur som helst, har du några tips på effektiv träning dvs där man förbränner mest? Är det kondition som gäller varvat med styrka och hälsosam mat? 
 
Yes, du har helt rätt. Om du vill gå ned i vikt så spelar koster en STOR roll. Skär ned på portionerna, skippa feta såser och ät mindre kolhydrater och mer grönsaker så ska du snabbt se skillnad. Anående träningen så skulle jag satsa på tre pass i veckan med styrka och efter det 20 minuter på bandet där du kör HIIT. Ställ bandet på lutning 3-4{21a3e783d9dbf64d0310fa087fbe07e3db124a89877cad6a714299b70fdf59cc}, spring så snabbt du kan i 30 sek, hoppa av och ”vila” i 30 sek – upprepa tills du är spyfärdig, max tjugo minuter. Det ger en grym efterförbränning och bränner fett samtidigt som musklerna tränas. Kör alltid konditionen efter styrkan. Kroppen bränner först alla kolhydrater (som du behöver när du ska styrketräna) efter det är det bara fettet kvar som kan brännas bort vilket gör konditonen mer effektiv ur förbränningssynpunkt.
 
 
Jag har alltid undrat hur du och din kille träffades? 
 
Vi har jobbar tillsammans i tre år men det var inte förrän efter drygt ett år som det klickade mellan oss. Han är den bästa man kan tänka sig och jag har aldrig känt att jag passar så bra tillsammans med någon som honom. Vi har samma värderingar, gemensamma intressen och har så jäka kul tillsammans. 
 
 
Vem är din favoritsyster?
 
Båda mina fina systrar såklart!
 
9408_10202192625718119_1705481702_n
 
Jag undrar om du skulle kunna ge lite tips på vad som är en bra frukost,lunch och middag, äter du kolhydrater?
 
En bra frukost ska vara stor och en bas för hela dagen. Kolhydrater, protein och fett. Jag äter oftast två ägg på en-två smörgåsar och en smoothie. Till lunch brukar jag äta någon form av protein tillsammans med t.ex bulgur och sallad eller en omelett och till kvällsmat fisk/kyckling med grönsaker. Till mellanmål passar en mättande smoothie, proteindrink eller kesellla med bär perfekt.
 
Äter du lika nyttigt alla dagar i veckan?
 
Ja, det gör jag, spelar ingen roll om det är måndag eller fredag.
 
 
Vem e din träningsförebild? 
 
Har inte riktigt någon träningsförebild. Läser en del bloggar och följer många träningsprofiler på instagram, men ingen sådär speciell 
 
 
Hur skulle du beskriva dig själv som person? Vad e dina bra/dåliga sidor?  
 
Men, vad svårt. Jag är en tjej med väldigt höga ambitioner som ibland har jäkligt svårt att få ut de där ambitionerna och faktiskt göra vad jag egentligen vill. Väldigt trygg som person och släpper inte saker i första taget, vilket jag ibland önskar att jag kunde göra. Jag är väldigt familjekär och tycker att meningen med livet är att skaffa barn och ha en familj snarare än att ha sitt dröm jobb. 2013 ska bli året då jag vågar göra vad jag verkligen vill och slänger ut allt ur mitt liv som inte får mig att må bra. Blev ett lite luddigt svar kanske 
 
 
Hur ofta träffar du kompisar? Du jobbar ju så mkt och tränar så förstår att man inte hinner. Är det något du saknar?
 
Alldeles för sällan. De flesta av mina vänner jobbar på mitt jobb, så jag träffar dem ganska ofta men inte privat. Det är väl det sämsta med att flytta till en ny stad , själv, och liksom lämna allt hemma. Ibland saknar jag mina vänner hemma i Växjö så mycket att jag bara vill lägga mig och gråta, men jag vet att de finns där vilket är det viktigaste. Jag älskar dock att vara för mig själv. På mitt jobb träffar jag flera hundra människor varje dag, så på mina lediga dagar uppskattar jag verkligen att bara vara med mig själv och min kille 

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.