Nathanelle

COPENHAGEN HALF MARATHON.

Här kommer en bildbomb från dagen. Jag gick upp redan klockan 7.30 imorse efter att ha kikat på klockan var femte minut i en timme. Åt en skål med havregrynsgröt, väckte killen och cyklade/tog tåget till starten. Mötte upp på Parken vid tio-tiden, en timme innan start. Drack en Celsius, var nervös men taggad.

 

Före loppen – taggad och nervös!

 

Så var loppet igång. 21 kilometer skulle avklaras. Jag delade upp loppet i olika delar, först i tre delar dvs 7, 14, och 21 km. Men även 5, 10, 15 och 20 km. Tro fasen jag blev kissnödig det första av allt trots två besök på toaletten precis innan. Hittade en toa efter fem km och slösade väl ca en halv minut på det, men det var det värt, haha. Sedan gick det faktiskt otroligt lätt. Första tio kilometrarna gick som en dans och mellan 10-15 km hade jag en grym energi i både huvud och ben. Drack vid varje vätske-kontroll, ca varannan vatten, varannan sportdryck och höll ett jämnt och bra tempo, gick inte en enda gång.

Sen kom stolpen efter ca 15 km. Då gav mina ben och kroppen bara upp. Så sjukt irriterande eftersom jag hade sådan bra hastighet. Saktade ned när det blev allt för jobbigt men till sist var jag tvungen att gå lite. De sista fyra kilometrarna var fördjävliga. Där var det BARA vilja kan jag lova. Körde lite intervaller, lite gång, lite jogging osv och försökte tagga mig själv med peppande sånger och hejande människor vid sidan. Så höll det på till det var 1.5 km till målgång.

Då gav jag mig fan på att bara köra och satte Danny’s Amazing (ja, mobbas inte) på repeat. Såg målområdet men det kom liksom inte närmare. Benen skakade och kändes som gelé men tillslut kom även jag i mål. Mitt mål var att springa på under två timmar och det var ändå ganska optimistiskt med tanke på att jag sist, 2009, sprang på 2.03 och har sedan dess inte sprungit mer än 10 kilometer. 

 

Jag sprag i mål på 1 timme 59 minuter och 50 sekunder. Så jävla trött, lycklig, mer trött och så stolt över mig själv. Hade en hejande kille vid målgången som varit med under hela loppet och överröste mig med pussar och fina ord. Sjukt nöjd och stolt över mig själv måste jag säga, men herregud så trött jag är nu. Har förtjänat en stor skål med pasta och att ligga i soffan resten av dagen. Power!!

 

Mina tider under dagen var följande:

 

5 km – 27:14

10 km – 55.17

15 km – 1.23.54

20 km – 1.54.10

Mål – 1.59.50

 

Såå trött och glad. Vatten och choklad vid målgång efter 21 km.

 

Vädret var perfekt, molnigt och lite duggregn då och då. Fick inte ont i varken fötter eller rygg speciellt mycket och var lagom varm under hela loppen. Skönt att allt satt, det värsta som finns är när man måste tänka på obekväma kläder eller ond kropp.

 

Den här ska jag bära 24/7, haha. 

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.