Nathanelle

NIKE x 6.

 

 

Fr v. 1. Alaris + 4, 2. Free Run 2, 3. Lunaracer 3, 4. Lunarfly 4, 5. Lunarglide 3, 6. Dual Fushion ST2.

 

Fick en fråga om jag inte kunde visa upp alla mina träningsskor och skriva vad jag tycker om dem. Nu är jag absolut ingen expert för fem öre, så detta är bara vad jag själv tycker. Det finns överpronation, neutral eller underpronation som löpstil och det betyder alltså på vilket sätt man löper och sätter ned fötterna på under löpningen (här kan ni läsa mer om det). Min löpstil är neutral och det är viktigt att få det testat innan man köper nya skor, det kan göras i de flesta sportbutiker. Jag gjorde det faktiskt först för några månader sedan efter nästan  tio år av löpning, hur dumt är inte det? 

 

Nåväl, jag föredrar att löpa i skor som är lätta men ändå har stabilitet i sulan. Jag får väldigt ont av att löpa i t.ex mina Free-skor eftersom de har noll support, däremot tränar de många små extra muskler i benen under löpning som skor med mer support gör. De får heller inte vara för hårda i skon och självklart är rätt storlek ett måste. Jag har 38 i alla mina skor men rekommenderar att köpa en halv storlek större i Free och Barefoot-skorna då de är lite mindre i storleken. Mina nya Lunaracer är t.ex lite för små vilket är så irriterande, men jag hoppas de töjer sig en aning, annars får de stanna hemma från jogginturerna.

 

Om man ska kategorisera dem så tycker jag att alla mina skor som startar med Lunar är sköna att löpa i. Free-skorna använder jag till styrketräning eller till vardags då jag tycker man får ganska dåligt fäste av dem. Nummer 1 och nummer 6 är nog två år gamla så de använder jag inte speciellt mycket då de är ganska slitna. Nummer 5 är faktiskt en barn-modell men jag tycker de fungerar fin-fint. Nummer 1 och 4 är lite hårdare i skon medan nummer 6 är de mjukaste. Så springer gör jag helst i nummer 4 och 5. Nummer 4 är de bästa all-around skorna!

 

Hoppas det hjälpte lite, men för guds skull fråga kunnig personal när du köper löparskor. Fel skor är bara mycket bortkastade pengar och skadligt för dina fötter, ben och rygg.

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.