Nathanelle

HIIT.

 

Gammal bild

 

Efter att ha läst igenom diverse träningsbloggar och fått massor av inspiration begav jag mig ut på upptäcksfärd i Malmö. Konstigt nog hamnade jag på Intersport, köpte ett linne, för att sedan åka till gymmet igen. I huvudet hade jag HIIT.

 

Högintensiv Intervallträning. HIIT innebär att man med någon form av övning (löpning, cykling, trappmaskin, fungerar även på styrkeövningar mm) ska köra så många repetioner som möjligt i 30 sek, för att sedan vila 30 sek. Jag satsade på löpningen och sprang på 14-15 kph i 30 sek, för att sedan springa på 10-11 kph i 30 sek. Man ska max köra 20 minuter, helst 15 och man ska vara så trött att man inte orkar köra mer än 15-20 minuter!

 

För att dra en slutsats – det är förbaskat, jävla jobbigt! Pulsen hinner knappt komma ned innan det är dags att få upp den på max igen. Att köra den här intervallformen är extremt bra för att få upp flåset, springa snabbare och tighta till kroppen. Jag har bestämt mig för att köra den här formen minst tre gånger i veckan i kombination till styrketräningen och eventuellt ett långpass. Ska bli kul att se hur kroppen justerar sig och hur mycket man kan öka.

 

Sammanlagt körde jag 20 minuter och brände av ca 4.20 km i en jäkla fart! Har precis fixat iordning en riktgit proteinfylld shake med proteinpulver, en halv banan, en äggvita, en klick kesella och så vatten. MUMS!

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.