Nathanelle

HUR FÅR MAN TIDEN ATT GÅ PÅ LÖPBANDET?

 

För vissa kan det vara pest och pina att ställa sig på löpbandet. Man räknar minuter och sekunder tills man äntligen får kliva av. Det är ju så tråkigt!! Själv har jag något fel inpräntat i huvudet och tycker det är jättekul och befriande att få ställa sig på bandet, gå in i min egen värld och bara tänka på hur fötterna slår i bandet och hur svetten rinner. Men visst, ibland är det jobbigt, här kommer mina bästa tips för att få tiden att gå.

 

  • Bestäm dig för en tid eller en sträcka du ska ta dig igenom. På så sätt vet du när du faktiskt är färdig och har ett mål! Jag går aldrig upp på bandet utan att veta vad jag ska genomföra. Orkar jag mer är det bara ett plus!
  • Lyssna på bra musik! Musik som får dig att känna pumpet i kroppen ger en otrolig energikick.
  • Intervaller! Intervaller är A och O för att få tiden att gå. Spring en minut, jogga en minut osv. På så sätt fokuserar du på tiden och hinner inte ens tänka att det är jobbigt. Inom en minut får du ju sakta ned. Är en minut för länge? Kör 30 sek-intervaller. Ett bra tips är t.ex att köra fem minuter med 30 sek-intervaller då du ökar 0.5 kph var 30 sek.
  • Lägg bara in spring-vänliga låtar i din playlist. Ha olika listor för hur långt du ska springa. Ska du springa 20 minuter så lägger du in fem låtar á 4 minuter. När du väl har lärt dig ordningen på dem vet du hur långt du har kvar.
  • Det är tipset har jag gett förut men är ett av mina bästa. Du är totalt slutkörd i kroppen men har tre tunga minuter kvar. Börja sjunga på en sång du vet är exakt tre minuter lång (jag älskar schlagers , oh yes you heard right, och sjunger gärna ikapp till Linda Bengtzing på bandet), på så sätt fokuserar du på något annat än just löpandet.
  • Tävla mot dig själv! Kan du springa snabbare än förra gången? Har du sprungit fem kilometer på samma tid flera gånger i rad nu? Dra upp tempot och pressa dig själv. Du klarar det om viljan finns!

 

 

Det absolut största felet många gör på bandet är att fokusera för mycket på löpningen. Se det som en promenad istället, där du tänker på annat, lyssnar på musiken eller planerar morgondagens outfit eller går igenom plugget i skolan. Bara för att du har ett högre tempo behöver du inte tänka att du springer. Då kommer ockås tankarna “Fy, fan vad jobbigt det är”, “Är jag klar snart?!” osv.

 

Löpning för mig är ett sätt att koppla av och att verkligen få tänka igenom saker. Svåra beslut, saker som har hänt under dagen eller bara drömma mig bort. Släpp tankarna på att få benen att gå, de springer av sig själva, jag lovar. Iväg till gymmet och spring med er nu, med en fulladdad ipod och ett överskott av energi!

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.