Nathanelle

DAGENS FRÅGA:

Jag tänkte att vi kan köra en dagens fråga varje dag, angående kost och träning. Bara skriv er fråga i kommentarsfältet så sparar jag den och svarar på den inom de närmsta dagarna!

 


 


 

Du sitter där på kvällen kanske framför en bra film efter en god middag. Då kommer det plötsligt – sötsuget! Hur gör man då för att ungå skafferiets lockande kakor eller chipspåsen i kiosken utanför?

 

Börja med att ta ett stort glas vatten. Det ger en mättnadskänsla och kan i många fall faktiskt ta bort det där sötsuget om det inte är så starkt.

 

Ät en frukt! Frukt innehåller socker och ska inte överkonsumeras, men vitaminerna som frukt och bär innehåller är fantastiskt mycket bättre än en chokladkaka och dessutom, enligt mig, mycket godare. Varför inte en fruktsallad med en klick kesella? Mums!

 

Gå ut och ta lite frisk luft. Få tankarna på något annat och dessutom motion på köpet.

 

Vitlök, gurkmeja, kanel och basilika är örter som sägs lindra sötsuget. De är svagt stimulerna och ökar även fettförbränning. Jag skulle satsa på ett skivat äpple med kanel över, gärna ett par minuter i mikron också. Det är riktigt gott!

 

Mörk choklad med hög kakaoprocent är det bästa söta alternativet. Inte en hel kaka! En-två bitar brukar faktiskt hjälpa och känns betydligt mer lyxigt än en påse friterade potatisar! Osaltade cashewnötter är ett annat bra alternativ!

 

Självklart ska man också få unna sig. Men inte mer än en dag i veckan! Är du en sådan person som bara älskar chips och godis så ska du såklart få njuta av det. Enda regeln är mängden. Frossar du en dag i veckan gör det ingen skillnad på vikten, det är regelbundenheten och antalet kalorier per vecka/dag som gör om du går plus eller minus.

 

Lider ni av sötsug?

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.