Nathanelle

HUM-HUM-HUM.

Okej, håll i er. Mannen köpte även med sig hummer hem, så nu ska jag försöka mig på receptet under. Har jag sagt att jag är värdelös i köket? Håll tummar och tår. Till det blir det ostron och vitt vin. Tisdagslyx! Här hittade jag receptet.

 

 

Varje person får en halva var
Receptet är för 6 st hela humrar.

 

6 st hummer
6 msk smör
4,5 msk vetemjöl
3 dl vatten
4,5 dl vispgrädde
1 tsk fransk senap
1 st fiskbuljongtärning
3 kryddmått salt
1 kryddmått cayenpeppar
1 st äggula
riven ost

 

Tina hummern, dela på dom. Du sätter knivspetsen precis i mitten bakom ögonen. Gröt ur köttet, ta bort magsäcken vid ögonen. Det ska bara vara ett tomt skal kvar. Tag bort klorna & ta ut köttet. Skiva köttet.

 

Smält smöret, rör ned vetemjöl. Tillsätt vatten, grädde, senap, smulad buljongtärning & kryddorna. Låt såsen koka på svag värme i minst tre minuter. Lägg i köttet & tillsätt äggulan. Fyll skalen & täck med ost. 250 grader i ca 12 min i mitten av ugnen.

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.